• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

KingLin - майстор
Пробвал съм. Ама нито зимата имаш гума нито лятото дефакто. Даже така си стоят на тойотата от много години :) Пък тя си стои в гаража и само товарен кон го играе. Освен това като тръгна на планина и пак трябва да ги сменям така че се губи ефекта.
Chefo77 написа:
Ти ако мислиш, че във Варна е скъпа тази услуга, иди в София да видиш :)
Чефо по-евтино е в София също. То там има и договорки разни. За случайно преминаващ не знам може и да го одерът.
Kasap - специалист
KingLin написа:
Пробвал съм. Ама нито зимата имаш гума нито лятото дефакто.
Преди години действително беше така, но напоследък доста дръпнаха.
MIRO_073 - майстор
От няколко години само двете предни (двигателните). То предницата като е стабилна задницата няма къде да отиде. Все пак не карам с 200км/ч щото мойта повече от 180 не може :-D
Chefo77 - майстор
MIRO_073 написа:
От няколко години само двете предни (двигателните). То предницата като е стабилна задницата няма къде да отиде. Все пак не карам с 200км/ч щото мойта повече от 180 не може :-D
А това е много разпространена заблуда и историята помни не един случай на оборване на тази "невъзможност".
kozl - майстор
MIRO_073 написа:
Много грешно мнение, за който не е патил. Защото предните дърпат, а задните не слушат и тръгват да изпреварват предните :shock:
Тия числа с 305-цата избщо не ги познавам, но съм се въртял при много по-ниски скорости и то по причина на подценяване на задни гуми при Убави предни :wink:
На мен в Софето монтажа безплатен, ама гумите ми съдраха хастаря на джоба :roll:
Иначе тук в София за сваляне и качване са ми вземали по 2 лв. на гума. Без баланс. За баланса не мога да им хвана ценообразуването. Махат, слагат тежести, едни ги калкулират, други са на твърда цена :?
При една смяна на гуми иде механика и вика имаш 5 криви джанти, ще ги изравяме ли. Аз така значително :shock: питам може ли да видя колко са криви. То за резервната си знаех, че е такваз, само дето не очаквах да я проверяват. А останалите и четирите биеха при въртене. Дали ми спретнаха номер :? Не знам - платих за изправяне солидна сума без резервната и така и не разбрах това номер ли беше или факт причинен от водаческо неумение по родните ни дупкопътища в движение :?
А и новите гумета вече ги пробах в неколко дупчета. Ма то ся като вали и дупките пълни с вода, а вземи та ги заобиколи :x
Последна промяна от kozl на пет окт 23, 2015 8:31 am, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
А аз напролет ша сложа такиви гуми :-D
http://www.cars.bg/news/technologies/vi ... -ot-vyzduh
DundyTheCroc - майстор
В София има и цени по 4-5 лева на гума (монтаж, демонтаж, баланс). Аз просто си взех още едни лети джанти за 150 пари (не мога да фледам ръждиви железарки и тасове) и отдавна съм ги избил, освен това не вися по гумаджийниците, а и всеки монтаж-демонтаж на гумата малко или много я амортизира.
Карането със зимни гуми само отпред е голяма грешка, но всеки си решава сам.
kozl - майстор
stiv1961 написа:
А аз напролет ша сложа такиви гуми :-D
http://www.cars.bg/news/technologies/vi ... -ot-vyzduh
Да..... един компресор по-малко :?
ArturDent - Почти Безобиден
MIRO_073 написа:
От няколко години само двете предни (двигателните). То предницата като е стабилна задницата няма къде да отиде.
Ами, да де, де ще отиде, особено в завой.
stamenov1 - специалист
Вчера по магистралата в дъжда баровците със скъпите Ауди и БМВ с летни гуми на колко места бяха гушнали мантинелите. :проба:
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: