Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
petromaniq написа:
Отживелица са като парните машини...
Яааа... А оди го кажи на тези:
https://marshallamps.com/products/ampli ... 4-100-100/
Аман от аматьори!!!
:partyman:
sstefanov - майстор
kuger написа:
"Но, лампите стават ..... за мишена за въздушна пушка!
Донеси ми такива лампи и за всяка от тях, която ми хареса, ще ти дам мишена, отпечатена на хартия.

Не коментирайте неща, които не разбирате и не сте видяли/чули.
kuger - майстор
sstefanov написа:
kuger написа:
Донеси ми такива лампи и за всяка от тях, която ми хареса, ще ти дам мишена, отпечатена на хартия.

Де да съм знаел, преди доста години заминаха в контейнера :sad: , включая и нови неупотребявани. Имах и едно доста старо книжле, каталог, май и него не виждам.
profesionalist_wood - майстор
kuger написа:
sstefanov написа:
kuger написа:

Де да съм знаел, преди доста години заминаха в контейнера :sad: , включая и нови неупотребявани. Имах и едно доста старо книжле, каталог, май и него не виждам.
Що не каза че имаш бре?!
Щях да ти ги взема,ако си запазил каталога свиркай
nikolovvd - майстор
Като гледам списъка си мисля, че са извадени от някой телевизор от типа на Пирин, Люлин и други производни.
По спомени от преди 35-40 години това бяха основните ламБи. :-D

Прикачен файл

sch_tv_pirin.gif

Прикачен файл

tv_pirin.jpg
petromaniq - специалист
Топлия лампов звук от примерно ...надраскана плоча на "Балкантон" ли? Или лента "OrWo" Няма да извикам певицата да ми "пее на ушенце", ще я изгоня при електровакуумните прибори... смешно е при днешните дигитални технологии да се правят подобни аналогии...за "топъл, лампов звук". Повечето е носталгия за застаряващото поколение и екзотика за младите. Та те даже не са чували с какво е направена първта ЕИМ и изобщо какво е представлявала. А сега да им направят аналог на смартфона им с лампи. :-D Извинявам се за спама :cry:...Хидра, ти като неаматьор, можеш ли да познаеш, колко EL84 и 6Н14П има вътре?
Последна промяна от petromaniq на чет окт 22, 2015 10:32 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Явно не си чувал разликата между грамофонна плоча, магнетофонна лента, СД и касетка. Динамиката на записа е в намаляваща прогресия. Виж за шумовете класацията е в полза на дигиталния носител и много заблудени хора се бъркат по това. :cool:
Коментар на каталога PAL от слепец :lol:
emil679 - специалист
MamaMy написа:
Явно не си чувал разликата между грамофонна плоча, магнетофонна лента, СД и касетка. Динамиката на записа е в намаляваща прогресия. Виж за шумовете класацията е в полза на дигиталния носител и много заблудени хора се бъркат по това. :cool:
Коментар на каталога PAL от слепец :lol:

+1
sts - специалист
Файла със "Справочник по електронни лампи" - доц. П.Боянов ДИ"Техника" 1966 г. не мога да го прикача - 542 стр. /book-spravochnik-el-lampi.pdf/.
Справочник по елекронно лампови и транзисторни схеми - доц.Юлиян Маринов и колектив
ДИ"Техника" 1966 г. може да се намери в библиотеките - 457 стр.
Още информация може да потърсете във форум "Сaндъците" и в радиолюбителските сайтове/български и руски/.
Друга информация за схеми в сп.Радио,телевизия и електроника" преди 1975 г.
Последна промяна от sts на съб окт 24, 2015 10:57 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
"Електронни лампи, характеристики" Ангел Сокачев - две от изданията 67-ма и 81-ва.
"Справочник по електронни лампи" - доц. П.Боянов ДИ"Техника" 1966 г.
"Лампови усилватели и генератори" - ВМЕИ София 486стр.
ЛИНК - Ще бъде активен само няколко дена
Ако на някой му трябва нещо от нашенската техническа литература от преди перестроката- нека да свирка.
Налични почти 2,5G. Също така имам достъп до голямата руска научна библиотека.
Там има книги не само на руски. :-D
Успех!
:partyman:

Тема "Идеи за схеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: