Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado79 - специалист
Здравейте...
Камина с водна риза , 3 радиатора + лира в банята...кранче за пълнене и съответно източване.
Трябва да източа цялото локално парно тъй като ще сменя камината...по бърз начин да ми кажете ? Че пусна ли кранчето...едвам тече.
Системата е отворена има разширителен съд горе над бойлера.Да не би да трябва да отворя от друго място за да влиза въздух и по лесно да се източни?
Може да е глупаво , но не съм наясно и си питам.Благодаря Ви.
alex_serviz - специалист
Отваряй кранчето за източване. Щом е "отворена" система, през преливника на разш. съд си влиза въздух. Ако радиаторите имат по 2 кранчета можеш да спреш предварително долните ( тези на студената вода ), та да не ги чакаш и тях да се източат.
шоп - майстор
Пуснете го сега и утре сутринтта всичко ще е изтекло:-) Едва ли ще работите през ноща.

Другият вариант е да надуете леко системата през преливника на РС
novgradski - специалист
Моята система няма по 2 крана на радиатор и при източване - развивам крановете,отварям ръчните обезвъздушители (на автоматчните -проверявам капачката да не е завита).... за 15-20 мин -се източва (3 радиатора, 1 лира и 2 ризи на бойлерчетата)
vlado79 - специалист
Всичко излезе нормално даже и ризата е празна и камината олекна с 100 кила но още си е към 200 и утре дупе да ми е яко :)
М/у другото...честит нов облик на форума и благодаря Ви.

Тема "Източване на вода от локално парно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: