Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
n.ganev написа:
Прикачен файл:
Снимка0066.jpg
Прикачен файл:
Снимка0065.jpg
6osi6 написа:
Наздраве! Качвай ги.
Е ко стана сега? Има ли цепки или няма? Не ме карайте и аз да залягам и да търся. Ако е това на снимките, то си е така. Това не са цепки.
6osi6 - майстор
achmonek написа:
Е ко стана сега? Има ли цепки или няма?
Чакаме продуцентите на филма "Цепката и предния край на горивната глава" geniya и ico_3 да качат снимки :-?
По-добре голяма цепка отпред, отколкото малък, но чужд и отзад! :mrgreen:
geniya - специалист
Кога и къде съм писал "цепки"???
6osi6 написа:
achmonek написа:
Е ко стана сега? Има ли цепки или няма?
Чакаме продуцентите на филма "Цепката и предния край на горивната глава" geniya и ico_3 да качат снимки :-?
Еееее, как не ме разбрахте кой е предния, кой е задния край???

6osi6, специално за теб....

Това не е снимка на моята горелка, но ще хвана да снимам моята.

Прикачен файл

Снимка0065.jpg
Снимка0065.jpg (30.56 KиБ) Видяна 1507 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya, точно там са заварени 2 детайла и после шева е зачистен чрез шлайфане. Може при това зачистване заваръчния шев да е изтънял, но това не е никакъв проблем - нито за работата на горелката, нито пък за отстраняването му. Това е неръждаема стомана и всеки заварчик ще го поправи със затворени очи. Обърни се към сервиза.

ПП. Като гледам последната страница, най-голяма активност има от хора, които ги сърбят пръстите :wink:
milenskior - специалист
И моята има пукнатини още от началото на експлоатацията и(миналия сезон), но до сега така си кара.
Не мисля да я заварявам освен ако не станат прекалено големи.
filmatoplo - майстор
Производителя да се самосизира и да контролира изработката на продукта , за да не се компрометираме ние които предлагаме и монтираме горелката , и клиентите да са доволни .Няма лошо -обратна връска между клиенти и производител трябва да има .
DimitarD - специалист
Днес случайно прихванах как горелката ми направи същото парче /фотосондата отчита пламък 140-160, камерата пълна с жар, а преминава в гасене поради flame loss/, откачих е от котела и вътре в основата на горивната камера беше затлачено с нагар който изкъртих. От няколко дни чувам че шнека драпа нещо, едвам изкарах горелката. Предполагам че Duty ми е било зле и днес е увеличих на 180% и вкарах вентилатор 10% в suspend, че беше 0.

За 22 часа ми даде 31 кг разход / изобщо не знам как е работила, дали е палила и се е гасила непрекъснато/ при средна температура навън 8 градуса, вътре 21.5.
Измерих дебита на зареждащият шнек, за 10 минути пълни 5.6 кг. Тая горелка всеки ден е с различни настройки па ще видим кои са най-икономични.

Прикачен файл

IMG_3499.JPG
IMG_3499.JPG (29.8 KиБ) Видяна 1385 пъти
Последна промяна от DimitarD на пет окт 23, 2015 7:45 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Радвай се че само такова парче шлака има , брат ми купи веднъж едни пелети борови с кора вътре -по цяла кофа такива образования вади за ден два , бая попсува докато изгори 300 килограма пелети :wink: .
brat4eda_81 - специалист
ще ви кажа според мен защо е така,поне от това което съм видял лично ,а какво още има не се знае,значи тези големите цехове са със мощни машини и там слагат какви ли не глупости ,оня ден видях че дървата в нашия край ги карат със специални метални набити добре марки ,мислите ли че някой ги чисти,а палетите ги хвърлят цели със питоните,отделно кадето каквото се чисти всичко вътря,лафа на едни работници дето много се хвалят в момента тяхните пелети е "в нашите има и дърва":)
brat4eda_81 - специалист
аз искам да питам друго,при слънчогледа ми застават пелети пред окото и гасят горелката,при дървените не,дали да преместя окото с 1-2 см по нагоре или може да се избегне с настройките?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: