• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
tolytoly написа:
Мерихме колко остава след правата плоча и ще поръчам още една. Като я сложа ще остане в дъното на котела 3см. от плочата за димните газове. Добре ли ще е?
Ша си дойдем на думата :partyman:
tolytoly - напреднал
И на мен ми се струва малко, но пък нали при 70% затворена клапа на комина остава малък отвор за димните газове и няма проблем (пушене и т.н).

Хаха... днес голям майтап... отварям вратата на котела, за да изчистя скаричката и изведнъж вентилатора се включва и издуха остатъците в лицето ми :? Лелее... чак тогава се сетих, че не съм спрял захранването на горелката и като съм светнал с лампата да разгледам за остатъци или шлака и сензора е отчел пламък и хоп - издуха :D:D:D:D:D
Вече знам - при почистване - спирам тока :D

Ето и малко снимки от проекта ми :-D
Прикачен файл:
VuadrusU22_ferroliSUN_P7_1.jpg
Прикачен файл:
BOX_EL_Ferolli AC.jpg
BOX_EL_Ferolli AC.jpg (115.53 KиБ) Видяна 2119 пъти
Ето и по коя схема правих кутията (добавих още 1 лампа към схемата на iceheart)
Прикачен файл:
VuadrusU22_ferroliSUN_P7.jpg
filmatoplo - майстор
:prayer: Браво добре изглежда , как успя да монтираш горелката директно на вратата без фланец .
tolytoly - напреднал
Има фланец, но не се вижда тук на снимките (ще го снимам и ще постна снимки).
За фланец използвах стар спирачен диск от "опел омега" - за 10 лв. го купихме от моргата и за още 10 стругаря го направи (тип тръба), после се сетихме, че просто можеше да намерим дебелостенна тръба ф 150 и да си отрежем с флекса, но... нищо.
Фланеца уплътних със силикон (черен, високо температурен до 300 градуса).
Жибото е много скъпо и за това правихме алтернатива. Пък и фрезиста малко се "оа.." - като е правил отвора е оставил фрезата да си работи сама и след като е пробила вътрешния отвор (откъм горивната камера), слизайки надолу през ватата се оказало, че вътрешната част на предния чугун е оребрена и когато ножа е минавал през гънките му е изместил с 3-4 мм. детайла... След това ни се обади... елате тук да видим какво ще правим... Видяхме и решихме да "вземе" елипсовидно външния отвор (този грешния) и да уеднакви спрямо вътрешния. В следствие се получи лека пролука в горната част на фланеца - около милиметър. За това уплътних и със силикон :cool:

Естествено при този фрезист повече няма да отида :-D
Последна промяна от tolytoly на пет окт 23, 2015 11:26 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Затова фрезиста съм си аз -с дрелката и малкия флекс :wink:
tolytoly - напреднал
Ето и снимка на фланеца:
Прикачен файл:
WP_20151023_18_24_57_Pro.jpg
Прикачен файл:
WP_20151023_18_24_35_Pro.jpg APC SMART UPS :)
Захранва горелката и помпата
Прикачен файл:
WP_20151023_18_23_05_Pro.jpg Термометъра на виадруса не отчита правилно (вече 3 години)
filmatoplo - майстор
Незнам защо кефят си ме тези горелки , само дето заводско са с по висока минимална мощност 13,5 киловата .Пробвал ли си да намалиш мощността .Друго по ел таблото -все си мисля че захранването на ключа старт трябва да се взема през или както се казва след главния предпазител 220 в , така или иначе не можеш да стартираш ако не си захранил с ток горелката , ключа за шнека си е свързан добре :) .Ако съм на теб ще сложа и лампичка да светва точно когато върти шнека -ще умреш от кеф :wink: .
tolytoly - напреднал
Да, за бушона "старт" си прав, нормалната логика е да е след бушона 220, но така или иначе не пречи - при липса на 220 няма да стартира пък и щеше да е нужен допълнителен кабел (изход 220 към вход "старт"), а аз за 3-те входа ползвам мост за бушони тип "гребен" и щеше да стане излишен...
Идеята с трета глимка е интересна, но няма ли да дойдат в повече 3 лампи :)
Относно намалянето на мощността на първа степен според мен е практически възможно (все пак нали може да се намаля въздуха и да се намаля дозата), но не е реализуемо при мен, защото ако я намаля още, няма да може да задържа темп. и непрекъснато ще модулира.
В момента съм я нагласил така, че след 2 цикъла на модулиране (3-2-1, 1-2-3 степени) задържа на първа и работи само на нея, като държи 58-59 градуса Т-котел. След час работа покачва още половин. Аз точно това целя - постоянна темп. на водата в системата, а като реша - стоп :razz:
filmatoplo - майстор
:) Моляте сложи глимка за шнека -така при всяко включване ще свети по колкото секунди пуща , много ще кефи -понеже Феролито няма индикации почти на нищо освен за степените :wink: пък ще се сещаш за мен .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: