Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sixb0nes - специалист
Здравейте.

Имам един проблем. В банята ни остана да сложим долни плочки. Размерът им е 80*20. Банята е дълга 2.40, а е широка 1.20. Качих горе долу схема къде се намира сифона и как ще се редят плочките. Има наклон във всеки един край на банята, който води към сифона. Моят майстор ми казва, че не можело да се наредят плочките както на снимката и щял да реже и прави някакви триъгълници. Моля, кажете ми как да постъпим, че да изглежда така наредбата на плочките....

Прикачен файл

1445714136408.jpg
jekasus - майстор
Сифона да се измести в единия ъгъл.
sixb0nes - специалист
jekasus написа:
Няма как, вече е замазан... а този майстор ми лази по нервите и само прави неща без мое знание и постфактум....
iliya_i - майстор
sixb0nes написа:
jekasus написа:
Няма как, вече е замазан... а този майстор ми лази по нервите и само прави неща без мое знание и постфактум....
Като е замазан - може да се изкърти и да се замаже отново.
chapara - майстор
Ето какво извадих аз от ръкава си :-D , мое произведение :cool:

Изображение
Изображение
Изображение
Калпав и без фантазия ти е майстора :cool:
И още малко :wink:
Изображение
рашкета - специалист
Чапарев бързо прибирай тайните в ръкава, че тука има допусната голяма грешка.Не е възможно да се направи това нещо правилно.Или няма да има наклон или ще има зазъбване... :? :? :?
chapara - майстор
рашкета написа:
Чапарев бързо прибирай тайните в ръкава, че тука има допусната голяма грешка.Не е възможно да се направи това нещо правилно.Или няма да има наклон или ще има зазъбване... :? :? :?
Всичко си има и наклони и каквото се сетиш, без зазъбване, но не си наблюдателен :-D
Аз правя и невъзможни неща. Но първо сядам и много мисля :wink:
nikolov333 - майстор
Чувал съм, че chapara даже ги "огъва" плочките.. :yawinkle:, но най-важното е първо да се мисли..=D> Аз си редих плочките сам на няколко места у нас(заради пишман майстори) и забелязах, че големите размери гранитогрес от 50х50 нагоре наистина позволяват "огъване" ако разнесеш неравномерно разтвора под плочката и в центъра могат да се издуят или да хлътнат, ако ги настъпиш с крак. Та в тоя ред на мисли, тия плочки 80х20 ако са гранитогрес би трябвало да могат и да се "огънат"..за теракота нямам наблюдения дали поддава но сигурно зависи и от дебелината на плочката и главно от майстора..Като гледам на твоя майстор не му е ясно "огъването", та най добре смени местото на сифона ..или майстора :partyman:
Последна промяна от nikolov333 на нед окт 25, 2015 10:21 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Лявата, цялата плоча до сифона е прерязана на две.
И понеже повече от тези плочки "тип ламинат/паркет" са изпъкнали, има вариант да се обиграят наклоните... не за всеки... :-D
chapara - майстор
jekasus написа:
Лявата, цялата плоча до сифона е прерязана на две.
И понеже повече от тези плочки "тип ламинат/паркет" са изпъкнали, има вариант да се обиграят наклоните... не за всеки... :-D
Почти позна , но срязаната плоча е дясната :wink: ,дори не се забелязва. Точно тези плочи нямаха и грам изпъкналост :wink: ,иначе знаеш как се редят и колко се застъпват при размината фуга :wink: И не са гранитогрес, а порцелан :wink:

Тема "Проблем денивелация и дълги плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: