• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Kasap - специалист
Бе верно нема зима у Варня, ама като има е Зима. Една година маслото на колата ми беше станало на локум и като дръпнех щеката, тя се връщаше обратно. А тия дето бяха тръгнали по магистралата ги спасява "Гражданска защита", пък тях ги спасява армията с БТР-и. :-D
kozl - майстор
Сняг и лед. Гуми и гуми. Големите грайфери добре копат в снега, но зо леда си требе мек каучук или "пирони" в гумите.
Като си помисля за кал и ся сещам га бях такист как загубихме едната верига в калта. Така се бе залепила, че с 2 танка трудно я изтеглихме. Такава кал, в която повече от половината мощност на двигателя лепкавата кал я свива.
chapara - майстор
kozl написа:
Сняг и лед. Гуми и гуми. Големите грайфери добре копат в снега, но зо леда си требе мек каучук или "пирони" в гумите.
"Пироните са забранени" :idea:
greco93 - напреднал
Здравейте, колеги. Имам един кошник, той се нарича Опел Вектра А 90-та година, 1.6i (75) коня. По каталог и дават гуми с размер 175/70/14. Обаче аз обмислям варианта 175/80/14. Искам да я направя по-висока, ясно ми е ,че ще изглежда като трактор, но това ми харесва. Има ли някакъв проблем да й сложа такива ?
MIRO_073 - майстор
greco93 написа:
Здравейте, колеги. Имам един кошник, той се нарича Опел Вектра А 90-та година, 1.6i (75) коня. По каталог и дават гуми с размер 175/70/14. Обаче аз обмислям варианта 175/80/14. Искам да я направя по-висока, ясно ми е ,че ще изглежда като трактор, но това ми харесва. Има ли някакъв проблем да й сложа такива ?
Не. Стига да не опира в подкалниците или калниците.

П.П. Има разни калкулатори http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
Последна промяна от MIRO_073 на пон окт 26, 2015 9:14 am, променено общо 1 път.
greco93 - напреднал
MIRO_073 написа:
greco93 написа:
Не. Стига да не опира в подкалниците или калниците.
Няма как да разбера дали ще опира, без да ги купя и да ги сложа. Което пък значи,че има вариант да се набутам за нищо. Търсих и в опел форума, не можах да намеря информация....
MIRO_073 - майстор
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html

И различни показания ще имаш на скоростомера
kuger - майстор
Излиза с 35 мм по-голям диаметър. Това ще "приближи" гумата с 18 мм към калници, подкалници. При пълен завой може и да опре някъде.
Друг проблем е, че действителната скорост ще е доста по-висока. Колата по-трудно ще ускорява.
Трябва да се пробва.
Другия вариант е 165х80х14. Тогава разликата ще е само 18 мм, или гумата ще е по-близо до неподвижни части само 9 мм., а и по-тясна гума е по-добре за сняг. Но няма да се вдигне чувствително колата.
naB4o - специалист
greco93 написа:
Няма как да разбера дали ще опира, без да ги купя и да ги сложа. Което пък значи,че има вариант да се набутам за нищо. Търсих и в опел форума, не можах да намеря информация....
Ако ще ги взимаш от гумаджийница, а не от кауфланд/метро/лидл и тем подобни, момчетата там ще ти кажат, ще го бъде ли, няма ли. Какви проблеми евентуално ще имаш, и какви следствия ще има от по-големия размер. Разликата в скоростомера е едното, както каза колегата. Другото, е ако не опират в калниците и имат свободно движение, че зимата ще имаш по-малко място между гумата и калника. Това от своя страна, по-бързо ще се запълва със сняг, лед, кал и ще затруднява движението на колелата.
greco93 - напреднал
Май май, ще си остана с 175/70/14....
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: