• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

kuger - майстор
stan73 написа:
Относно хлябът - що не си вземеш малка домашна хлебопекарна. Имаме такава от около 12 години. Хлябът направен с нея е много хубав (много-по хубав от повечето купени), а и ще знаеш какво е сложено вътре. Също може да прави и само тесто, а работата с нея е лесна. На някое промо вероятно можеш да си купиш машина за около 60 до 80 лева. Можеш да се запасиш с нужните продукти предварително. Само ток да има. Но и да спре, като имаш продуктите (а вероятно на село имате и печка с дърва), може да си спретнете някоя ръчно замесена питка или пица. Е бъхтането ще е повече и няма да е така добре замесено и втасало, но все пак ще имате нещо...
Има си ги, и печки и хлебопекарна с нужните консумативи. Генератор и снегорин обаче няма :sad:
А каква приказка е навън, ама да гледаш през прозореца с чаша под ръка :)
nikolovvd - майстор
Генератор е хубаво да има човек на село и това ще е първото нещо, което ще си купя през първата седмица след пенсионирането си. :roll: До тогава има 2 петилитки и половина! :lol:
За снегорин няма да мисля, защото като почистя снега или някой крадец ще ме посети да ми прибере пенсийката или някой комшия да ми изпие пиенето. :-D
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
Когато караш с вериги по чист път, можеш да скъсаш веригите, да си повредиш гумите и евентуално повреждаш и пътната настилка.
Tинки ти вериги слагал ли си някога ?
Уф забравих,че беше с Форд. Те зимата не вървят :-D .Спиди едно време имаха Фордчета. Като хване студа 1 не запали.Не помня коя година беше 2003-4 ли, като хаван голям студ и в двора на бившия консервен "Янко Костов" /склада на Спиди/ Фордчетата ги теглеха с Голф2 да запалят. По 1-2 обиколки около склада - няма палене това чудо на техниката.

Относно веригите -не си прав. Март 2004/5г мисля,че беше падна голям сняг - блокада. Сложих вериги Певаг на задно предаване и 3-4 дена лангърках по асфалта /положението беше главните булеварди едното платно почистено и 2 посочно движение, но влезеш ли някоя уличка край/.
Певага издържа и не се скъса при каране на асфалт.
ZEDYCUS - майстор
Какво толкова му се връзвате на Тинки, не мога да разбера. :-D
В Пловдив напоследък няма много зима, но ходя на вилата в Смолянския край, та свикнах всяка година с две нови зимни гуми. Миналогодишните отзад и третата година на боклука.
Вчера я свърших тая работа и взех Клебер Крисалп ХП2. Доволен съм от тях, вериги не съм слагал скоро, доволно драпат
. Миналата година напролет ходих на Баташки снежник, само лед и тук там сняг и пак я изкарах колата. :partyman:
kuger - майстор
nikolovvd написа:
Генератор е хубаво да има човек на село и това ще е първото нещо, което ще си купя през първата седмица след пенсионирането си. :roll: До тогава има 2 петилитки и половина! :lol:
За снегорин няма да мисля, защото като почистя снега или някой крадец ще ме посети да ми прибере пенсийката или някой комшия да ми изпие пиенето. :-D
И аз така си виках за генераторче /вече 8 и половина години си викам така :-D /, и помпичка бензинова си искам, ама кое по-напред. Нова кола /на старо/, обслужване, зимни гуми с джанти, и още колко глупости...
Хайде, снегоринче за един-два пъти годишно май не си струва. По-добре приставка към фрезичката.
А пенсията си я дръж на карта, по-опасно е да не ти изпият пиенето :-D
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
Стоянов, аз съм карал и XR2i, 1:0 за мен :lol:
Печелиш! :-D
И аз се бях засилил да се кача в една, ама като и видях гумите и се отказах.
nv952 - майстор
Вече и аз съм с зимни галоши :)
nikolovvd - майстор
Найс А? Мекичко и тихичко возят.
toolegittoquit - майстор
kr1100 написа:
Уф забравих,че беше с Форд. Те зимата не вървят
Обясни ми как моят Форд му въртиш ключа и пали?
ZEDYCUS написа:
Вчера я свърших тая работа и взех Клебер Крисалп ХП2.
От клебер се оплакват, че са дървени гуми. Аз се целя на Мишелин, Континентал или Гудирър, останалите... [-X
stoianov_n написа:
Карал съм фиеста с двигатели 1.1 моно, 1.3 карб. и 1.8 дизел. Ся да кажеш нещо?
Да - ще кажа. Ако един човек е мърляч, не може да очаква да му върви колата.
Аз пък си минавам през удътъ и колата гасне. Велик, прехвален VW - що така бе, миме?
kr1100 - майстор
ZEDYCUS написа:
. Миналата година напролет ходих на Баташки снежник, само лед и тук там сняг и пак я изкарах колата. :partyman:
Тръгнеш ли на изхода на Чепеларе при сняг - айде слагай синджири :? Заради това вече и не ходя натам.
Офф не му се вързвам , ама трови нерви с изказванията си.
Към Кугер - братче не си ял студ в Москва явно. Не мога да забравя 02м 1986г студ под минус 27 и ветрец Ушите ми се обелиха въпреки ушанката. От 1 магазин в друг на бегом, ушите ти замръзват, когато влезеш от въздушния напор на топлата завеса започват да се размразява и да болят. Унгарските ми боти се разлепиха :shock:
Вярно е ,че при този студ снега е пухкав и не лепне, а и леда не е хлъзгав.
Кто пътувах с метрото гледах как рибарите дупчат със свредел леда на реката, полиетиленови палатки, валенки,и висят на дупката за улов на рибче.

Боро е друга работа. тръгвам от Варна - синджири след Ст.Оряхово, Боро през Долна Бяня дори през соца - върви снегорин - хвълящ снега надалеч , след него газка или зил с2-3 ма лопатари разхвърлящи сгур. Дори и сега след демокрацията не съм слагал там синджири
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: