Най - вълнуващия въпрос зимно време.
damyaniq - специалист
Точно така,горелката е монтирана миналата година на 28 окт ,но явно доста е поседяла в някой склад.Притеснява ме, че платката е също от тогава вер. 1/1,дали ще работи коректно с новия малък шнек :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Моята горелка е същата, със същия мотор и софт.версия 1.1 /1.1. Засега не ми е правила проблеми. С новия шнек работят по-тихо
judas - специалист
Пак да попитам, на предния ръб на главата се събира шлака, нормално ли е, дозата ли е малка или нещо друго?
Извинявам се, но четете въпросите и помагайте!
lakosste - специалист
Днес ми пристига резервната глава.Бърза реакция.Браво.Само трябва да разглобя дефектната и да я занеса на инсталатора да ми даде новата да си я монтирам.Лесно ли става това?
LazarGanev - "Велик майстор"
Много лесно, само един болт се развива
alex_serviz - специалист
judas написа:
Пак да попитам, на предния ръб на главата се събира шлака, нормално ли е, дозата ли е малка или нещо друго?
Извинявам се, но четете въпросите и помагайте!
Виж в пепелника дали има неизгорели пелети, по време на работа виж дали гори нормално - т.е. дали подковата с горящите/червените пелети не е много близо до ръба? Снимай ако можеш шлаката и постни.
filmatoplo - майстор
Като застанеш срещу дисплея на горелката -гайката 6 мм която трябва да се развие за да се отдели горелката от горивната глава се намира отдясно -под основата на малкия шнек , намира се също за ориентация под фотосензора .Развий гайката и внимателно издърпай горелката без да я въртиш -дърпай само назад .Ако е работила по дълъг период -понякога е затегнала в началото на малкия шнек от нагар -почисти преди това там .За по лесно свали цялата горелка с главата , постави ги на удобен тезгях и работи спокойно , като може да виждаш добре какво се случва с всеки един детайл .Освен подмяна на главата сега след като си рзглобил горелката и разгледай устройството -като се наложи да сменяш някой ден други елементи да знаеш къде се намират -например запалката :wink: .Почисти фото сензора , и двата сензора на входа за пелети -един вид профилактика която не е лошо да се прави преди всеки сезон де :wink: .
judas - специалист
alex_serviz написа:
Виж в пепелника дали има неизгорели пелети, по време на работа виж дали гори нормално - т.е. дали подковата с горящите/червените пелети не е много близо до ръба? Снимай ако можеш шлаката и постни.
Благодаря ти! В пепелника (на скарата) има само пепел, а подковата ми изглежда назад, не напред. Довечера ще снимам и ще постна.
filmatoplo - майстор
Това на коя степен , по принцип само на 3 та степен подковата е напред , айде и малко на 2 ра степен но по скоро е на средата , но при степен 1 -гори нейде по назад .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: