Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
filmatoplo написа:
Това на коя степен , по принцип само на 3 та степен подковата е напред , айде и малко на 2 ра степен но по скоро е на средата , но при степен 1 -гори нейде по назад .
Значи да не се притеснявам, защото тя модулира между първа и втора?
filmatoplo - майстор
Няма да се притесняваш , всички клипове в ютуб на горелки грейко са на степен 3 -защото гори най напред и най ефектно , никой не си снима горелката на степен 1 -как едвам маждука и пламъка е назад :wink: .
DimitarD - специалист
alex_serviz написа:
DimitarD написа:
...и вътре в основата на горивната камера беше затлачено с нагар който изкъртих. От няколко дни чувам че шнека драпа нещо...
Някъде назад в темата бях препоръчал ( и снимал ) именно стените и основата на огнището да се чегъртат веднъж седмично при употреба на слънчогледови пелети. ( Същото се отнася и за тръбата на малкия шнек, където успееш да я докачиш. ) По-нататък бях снимал и приспособлението, което си направих за тази цел ( използвах една "чегърталка" като длето от предишен котел, леко я огънах дъгообразно отпред и я заточих/запилих ).
Направих си три чегърталки, с едната дори чистя камерата от пепел при горяща горелка без да свалям тръби. От наблюдения установих че този кирпич се образува от "прахта" която се събира избутана до там от шнека, не може да излезе като пепел и се спича с времето. Въпреки че си пресях слънчогледовите пелети, при търкалянето по тръбите си пускат нов прах. Но това няма да ме откаже да ги ползвам. Комфорта е пълен. Догодина планувам да поръчам един тир /ако намеря с кой да ги разделя/.

milenskior, монтира ли кутията отдолу? Аз с моята още се чудя колко да е висок пепелника...

За буфер помпа GRUNDFOS ALPHA 2 15-60/130 добра ли е? Мисля да си купя такава. Сега съм две, едната е grundfos 25-4-180 а другата е 15-60/130 и имам усещането че като заедно работят нещо не е наред.

Алекс, мерси отново за настройките, на час разход 1,125кг.
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
Като застанеш срещу дисплея на горелката -гайката 6 мм която трябва да се развие за да се отдели горелката от горивната глава се намира отдясно -под основата на малкия шнек , намира се също за ориентация под фотосензора .Развий гайката и внимателно издърпай горелката без да я въртиш -дърпай само назад .Ако е работила по дълъг период -понякога е затегнала в началото на малкия шнек от нагар -почисти преди това там .За по лесно свали цялата горелка с главата , постави ги на удобен тезгях и работи спокойно , като може да виждаш добре какво се случва с всеки един детайл .Освен подмяна на главата сега след като си рзглобил горелката и разгледай устройството -като се наложи да сменяш някой ден други елементи да знаеш къде се намират -например запалката :wink: .Почисти фото сензора , и двата сензора на входа за пелети -един вид профилактика която не е лошо да се прави преди всеки сезон де :wink: .
Благодаря филме за подробното обяснение. Благодаря и на другите които откликнаха със съвети.
milenskior - специалист
Кутията съм я монтирал отдавна и от 2 седмици парното бачка всеки ден.
Аз чистя котела и горелката всяка седмица. Дори и с дървестните пелети го чистих всяка седмица, защото по термометъра на кюнеца се усеща, че след почистването на котела усвоява много по-добре топлинта.
Сега със слънчогледовите за седмица се натрупва много повече шлака по горелката, още повече че в пелетите ми има изключително много пепел, а и в това време горелката стои дста в съспенд .
Като дойдат големите студове ще видим как ще е, но зсега съм доволен от кутията.
Освен нея върху скарата направих още един ход на газовете с огнеупорни тухли.
В момента при температура на водата 50 градуса(повече не вдигам засега) и трета степен на горелката изходящите газове са около 80 градуса. В края на седмицата стигат 100, но след почистване падат отново на 80.
В събота купих и 1 тон сл. пелети от Бяла Слатина за тест, но на пръв поглед изглеждат по-добре от тези от Полски Тръмбеш та за догодина може и да съм с такива.
filmatoplo - майстор
Обмяна на опит , случвало ли ви се е когато горелката седи в Суспенд за 20-30 минути и при команда да стартира отново на някоя от степените -подават се пелети обаче горелката докато запали уж от жарта -не регистрира пламък и изписва Фламе лос , след това влиза в режим на загасване и палене отново .Не винаги се случва , затова понякога не разбирам дали го оправям с накаква настройка или е стечение на някакви обстоятелства в горивната камера .Ако някой си е играл да го улови този момент и да направи така че да го предотврати това за винаги да сподели .
stilian20 - специалист
Филме при мен когато е в съспенд пуска по една порция пелети на 7-8 минути
:partyman:
DimitarD - специалист
milenskior написа:
В момента при температура на водата 50 градуса(повече не вдигам засега) и трета степен на горелката изходящите газове са около 80 градуса. В края на седмицата стигат 100, но след почистване падат отново на 80.
В събота купих и 1 тон сл. пелети от Бяла Слатина за тест, но на пръв поглед изглеждат по-добре от тези от Полски Тръмбеш та за догодина може и да съм с такива.

При мен температурата на водата е 65 градуса, а газовете са от 80 /на р1/ - 140/р3/, като го изчистя температурата е същата :? ,
Термометъра е на 10см от котела в гофрето.
Колко ти е висок пепелника?
Стоян Петришки - специалист
filmatoplo написа:
Обмяна на опит , случвало ли ви се е когато горелката седи в Суспенд за 20-30 минути и при команда да стартира отново на някоя от степените -подават се пелети обаче горелката докато запали уж от жарта -не регистрира пламък и изписва Фламе лос , след това влиза в режим на загасване и палене отново .Не винаги се случва , затова понякога не разбирам дали го оправям с накаква настройка или е стечение на някакви обстоятелства в горивната камера .Ако някой си е играл да го улови този момент и да направи така че да го предотврати това за винаги да сподели .
На мен ми се е случвало 1-2 пъти да се гаси така и забелязах че след като изгасне много бързо се пали почти не седи във режим на запалване и минава на втора степен
milenskior - специалист
DimitarD написа:
milenskior написа:

При мен температурата на водата е 65 градуса, а газовете са от 80 /на р1/ - 140/р3/, като го изчистя температурата е същата :? ,
Термометъра е на 10см от котела в гофрето.
Колко ти е висок пепелника?
45 см ми е висока стойката, пепелника мисля че беше 16 см висок.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: