Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Петришки - специалист
DimitarD написа:
milenskior написа:
В момента при температура на водата 50 градуса(повече не вдигам засега) и трета степен на горелката изходящите газове са около 80 градуса. В края на седмицата стигат 100, но след почистване падат отново на 80.
В събота купих и 1 тон сл. пелети от Бяла Слатина за тест, но на пръв поглед изглеждат по-добре от тези от Полски Тръмбеш та за догодина може и да съм с такива.

При мен температурата на водата е 65 градуса, а газовете са от 80 /на р1/ - 140/р3/, като го изчистя температурата е същата :? ,
Термометъра е на 10см от котела в гофрето.
Колко ти е висок пепелника?
при t 60 градуса на водата на степен 3 темперетура на димните газове 75-80 градуса на степен 1 е малко под 60 градуса
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Обмяна на опит , случвало ли ви се е когато горелката седи в Суспенд за 20-30 минути и при команда да стартира отново на някоя от степените -подават се пелети обаче горелката докато запали уж от жарта -не регистрира пламък и изписва Фламе лос , след това влиза в режим на загасване и палене отново .Не винаги се случва , затова понякога не разбирам дали го оправям с накаква настройка или е стечение на някакви обстоятелства в горивната камера .Ако някой си е играл да го улови този момент и да направи така че да го предотврати това за винаги да сподели .
Това го прави почти всеки път и много ме ядосва.Решение това да се оправи завинаги НЯМА.
Вдигнах изчакването за липса на пламък 10/240s и наличие на пламък 30/30s, и пак така се случва.Това се случва когато в "съспенд" и пламъка е "0", минава на Р1 и подава пелети от този момент започва да отчита времето за пламък 30/30s и докато пламъка се засили и задържи и вече е в "flame loss".След това прави стабилен пламък и 10мин. го гаси, +3мин обдухва и т.н.Ако настройката за пламък е 30/30s се промени например 10/60s то може да има ефект, но промяната важи и при първоначално запалване.Тогава ще се пообърка първоначалното палене и може да загаси някой път.Случвало ли се е така при теб, Филме?
димитар кисиов - специалист
Колко ти е въздуха в суспенд и колко на първа
geniya - специалист
димитар кисиов написа:
Колко ти е въздуха в суспенд и колко на първа
Не в това проблема!Пробвал съм всякакви варианти на въздуха в съспенд, правил съм го 0%,3%,5%,10% в момента е 12% защото забелязах, че прави някакви странни остатъци при малко въздух, най-вероятно има повече кора в пелетите.Времето също съм го правил всякак 30мин, 60мин, 120мин.Когато реши да е "flame loss" решава и това е.Вдига леко разхода, ама съм свикнал съм и не ме бърка. :-D
п.п. Защо на първа?Зависи на коя ще включи след съспенд-а!Стойностите на въздуха са Р1-38%, Р2-42%, Р3-46%
Evgeniy - майстор
Това са проценти, при които ел. двигател физически не е в състояние да работи. Свали капака и виж в тестов режим от колко процента нагоре въобще се звърта турбината.
Проблема е, че след определено време в SUSPEND си иска мини процес на разпалване. А точно тогава тръгва на първа степен, където въздуха е най малко и най недостатъчен.
filmatoplo - майстор
Ако седи повече от 20 минути в суспенд , почти не остава жар , след като подаде команда за влизане в някоя от степените и за почне да пуска нови пелети -новите пелети избутват пепелта с малкото остатъци от жар -обаче те отиват напред и почти нямат допир едни с други за да запалят .Времето определено за регистриране на пламък изтича и воала -фламе лос .Ако се увеличи вентилатора на степените -има вероятност да се запали , но нали в нормален режим не ни трябва по силен вентилатор в тези степени говоря за 1 и 2 -най често от тях стартира след суспенд .Понякога не му достигат секунди за да регистрира пламъка , ако се пипа по секундите за регистриране на пламък се получава , но това вреди при първоначалното палене -държи запалването повече което натоварва запалката предполагам .Тестовете продължават , и виждам че това зависи много и от пелетите -с едни няма ядове с други има -затова и някой от клиентите ми въобще не са чували за фламе лос други постоянно го имат с почти едни и същи настройки . :wink:
geniya - специалист
Evgeniy написа:
Това са проценти, при които ел. двигател физически не е в състояние да работи. Свали капака и виж в тестов режим от колко процента нагоре въобще се звърта турбината.
Проблема е, че след определено време в SUSPEND си иска мини процес на разпалване. А точно тогава тръгва на първа степен, където въздуха е най малко и най недостатъчен.
Работи си с тези проценти без проблем.
filmatoplo - майстор
Преди малко правих тест на една горелка колко пуща за 6 минути шнека както работи , на втора степен за 6 минути пусна 150 грама -значи за 1 час ще пусне 1 кг и 500 грама , на степен 1 пука още по малко около 110 гр , на степен 3 не го тествах защото не седя и 6 минути .Смятам за сега е добре намалена .Да питам едно нещо , не бях обръщал внимание при работа на Таймер -само едната ми отметка от трите редици съобразява , ако направя 2 отметки с времена -не влиза в режим Таймер а веднага се връща в Автоматичен режим , така ли е при вас -с колко отметки работи в режим Таймер .
judas - специалист
filmatoplo написа:
... с колко отметки работи в режим Таймер .
При мен са две отметки - от 05:00 до 08:00 и от 17:00 до 23:59.
milenskior - специалист
judas написа:
filmatoplo написа:
... с колко отметки работи в режим Таймер .
При мен са две отметки - от 05:00 до 08:00 и от 17:00 до 23:59.
При мен работи със всички отметки.
Иначе в момента съм я пуснал с две.
Сутрин от 6 до 10 и след обяд от 15:30 до 21:30

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: