Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илчо Илиев - майстор
Ванко,тези мотори не са мощни,на високите я има 100вата,я не,но при възможност ще си направя такава машинка,понякога ми е нужна...
Krass - майстор
mitko64 написа:
Аз пък спретнах водно точило, но двигателят беше асинхронен viewtopic.php?f=56&t=44115&start=60 .
Ти пък къде си виждал синхронен двигател? Всички са асинхронни.
kuger - майстор
Krass написа:
mitko64 написа:
Аз пък спретнах водно точило, но двигателят беше асинхронен viewtopic.php?f=56&t=44115&start=60 .
Ти, сериозно ли??
hidrazin - майстор
Krass написа:
Абе аз съм виждал ама не на пералня.
Пък и на пералните не всички са асинхронни. :-D
:partyman:
P.S. Митьо ме е изпреварил. :shock:
mavryt4o - майстор
човека от който почна всичко просто беше писал че си е направил точило но мотора му е не като този в темата четков(колекторен) а асинхронен,(индукционен ,безчетков) какъв проблем толкова стана че и намесихте синхронните двигатели
Илчо Илиев - майстор
mavryt4o написа:
човека от който почна всичко просто беше писал че си е направил точило но мотора му е не като този в темата четков(колекторен) а асинхронен,(индукционен ,безчетков) какъв проблем толкова стана че и намесихте синхронните двигатели
Нима си учуден, нещо ново за форума :?
Идеята беше,ако някой знае приложение на тези мотори, освен за срап, да сподели...
Аз съм благодарен на колегите,които споделиха какво те са си направили и при възможност и аз ще си направя,че имам 4 такива мотора,а ми свиди да ги хвърля,макар,че някъде някой реве за такъв мотор...
Neno Er - специалист
Илчо Илиев написа:
... имам 4 такива мотора,а ми свиди да ги хвърля,макар,че някъде някой реве за такъв мотор...
По-добре в продавалника, отколкото на мангалите. Дори само да си поеме разходите за доставка сиромахът.
Така дарих от "Аристон".
Илчо Илиев - майстор
И това съм го мислил,но като им нямам точните данни....
Krass - майстор
Това че е с четки (колекторен) не значи че не е асинхронен. И да не съм съвсем оф- имам идея с такъв двигател да си направя мелачката за грозде. Имам шайбите (от самата пералня), само чакам идеята да узрее.
Neno Er - специалист
Krass написа:
... само чакам идеята да узрее.
Дано докато узрее гроздето. :lol:

Тема "Ел.мотор от Пералня за ъглошлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: