• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tolytoly - напреднал
:-D
Здравейте нов съм във форума и искам да попитам за пелетна горелка Feroli Sun P7 някои да ли има схема на електронната платка.
При мен има следния проблем параметър u03 - 000 горелката не заработва независимо дали има мост на клеми 7 и 8 или е вързан стаен термостат. При u03 - 001 работи по зададена програма на самата горелка ; u03 - 002 също не заработва. Предварително благодаря.
tolytoly - напреднал
bdzptp написа:
Здравейте нов съм във форума и искам да попитам за пелетна горелка Feroli Sun P7 някои да ли има схема на електронната платка.
При мен има следния проблем параметър u03 - 000 горелката не заработва независимо дали има мост на клеми 7 и 8 или е вързан стаен термостат. При u03 - 001 работи по зададена програма на самата горелка ; u03 - 002 също не заработва. Предварително благодаря.
Казваш,че и да има мост не сработва... Виж дали идва фаза на 7-ма клема без поставен мост, когато е вкл. 220V. Ако има фаза, би следвало след като поставиш моста да работи, ако не работи въпреки това е възможен проблем с платката
filmatoplo - майстор
Когато си направил отметка в малкото меню у03 да е 000 , след това виж на дисплея в нормално положение трябва да ти е изписана температурата и с малки букви он ,ако си натискал без да искаш М може да си променил режима .Като се натиска само М за по секунда -на дисплея се минава през режимите , он ,оф ,празен ред и така .Прегледай още веднъж малкото меню , ако не си на нулите го направи , изчакай няколко секунди мига да се запамети и тогава излез с М , след това виж на екрана трябва да показва температурата и он .
На клема 8 се подава фаза и влиза към ел. платка на краче 4.
При u 03 - 000 на дисплея се показва температура та на водата в котела.
на малкия дисплеи "on" да се показва или да го няма горелката при включване към 220 V вентилира и спира.
Няма индикация "радиаторчето" за получаване на заявката за запалване.
tolytoly - напреднал
При мен независимо от режима "М" дали е на on или на празен ред, при подаване на фаза на 8ма клема започва да работи
iceheart - специалист
bdzptp написа:
Може ли аз да се включа..... :-D
:) Ако фазата минава от 7 към 8 от там към платката и при режим u03 - 000 горелката не тръгва, най-често решението е 30 лв. :) Причините това да се случи са много, включително и заводски дефект, макар и рядко, по-често е човешка грешка. :) Относно режимите: Режим u03 - 000 (работа по вода и ст.термостат без таймер) u03 - 001 (работа по вода и таймер без ст.термостат) u03 - 002 (работа по вода, ст.термостат и таймер). Е има и други решения на проблема, нали Филме. :-D
Последна промяна от iceheart на ср окт 28, 2015 8:59 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Нещо е изгоряло така ли :? :) .
iceheart - специалист
Ахха....и така може да се каже. За съжеление проблема е хардуерен, а не софтуерен. Читав ел. техник ще се справи лесно.
filmatoplo - майстор
Ти просто ме хвърли в размисъл :wink: -аз не различавам хардуер от софтуер :lol: .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: