• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

MIRO_073 - майстор
Няма отговор на специалиста по маркетинг :-D

П.П. Ааааааа :? той знае ли какво е това?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
...други карат коли дето не са им по джоба с галоши останали без грам протектор, а ти намери на мен да ми триеш сол на главата.
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... entus+Z214

:-D :cool: :wink: :roll: :lol:
kr1100 - майстор
Дъмби още при избора си сбъркал 2Е е морално много остарял двигател. И с тази Бошовска простотия МП Ход .
Kirilpm - специалист
Нашия човек кварталния сняг не го спира,той е решил че кара уазка и гумите не са фактор.Пък и ние от простолюдието не можем да му се опрем на шофьорското майсторство.Само не можах да разбера какъв е проблема че Събота и Неделя ме мързи да работя?Хората ми оценяват труда и за 5 дена си изкарвам достатъчно пари,че остава работа и за идните 2 седмици,ти щом 7 дена в седмицата не можеш да се оправиш,явно проблема не е в занаята.До колкото ми е известно изграждането на ел.инсталации е добре заплатена работа,макар и да не е никак лека.Но нещо не мога да си те представя като човек,който проектира домашни и промишлени инсталации,по-скоро си те представям като много начетен общак,който по цял ден копае канали с секача,понеже за друго освен да ръси акъл не го бива.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Човек, който си купува евтини дървета си цени живота и автомобила по-малко от тоя, който кара дори и втора ръка гуми.
stan73 написа:
А това, че Клебер били кофти гуми - Дъмби (екс Тинки) да има "много здрасти" (както се изразяваше една бивша ултра ценна колежка).
Стан, ще ме извиняваш, ама гроздето е кисело? Колко си карал с Континентал, че ми хвалиш Клебер?
Абе Талашит, ти пък кога кара каквато и да е нова гума, та да си позволяваш да я сравняваш с онези за по 20 лева в моргите?
Аз съм карал с нови Континентал (летни). И с нови БФ Гуудрич (летни). И с нови Йокохама (летни). И с нови Нексен - зимни и летни. И с нови Туранца ЕР300, когато това беше НАЙ-ДОБРАТА лятна гума. И с нови Клебер (летни). И с нови Дебица (зимни). И с нови Малоя (летни). И с нови Корморан (зимни). И с нови ЕССО (зимни). Никакви оплаквания към нито една от изброените марки. Ама под никакви разбирай НИКАКВИ.
Карал съм с втора употреба Мишлен Енерджи (летни); Ласса (летни); БФ Гуудрич (летни). Да ти кажа ли, че единственото, за което ставаха и трите пълни комплекта, бяха да идеш от тук до там. Нищо повече. Първия комплект беше на 3, втория - на две, третия - на 5 години.
Защо го пиша това ли - защото когато си нямал досег до НОВА гума, нямаш никакво, ама абсолютно никакво право да коментираш каквато и да е марка как се представя по тестовете. Имаш само това - четене на тестове. То всъщност, май по-голямата част от живота ти изобщо е да четеш какво правят другите и да им завиждаш, да ги плюеш завиждайки или да даваш акъл, прочетен от друго място.
И недей се сравнява с онези тъпани, които бичат целогодишно с летни гуми. Ако държиш - няма да ти преча да го правиш, но в случая - не коментираме тях, а ТВОИТЕ действия. И това, че те са тъпани, не оправдава теб да се правиш на по-малък такъв.
И още нещо - ако знаеше къде живее Стан, и през ум нямаше да ти мине да наречеш пътя до там "в квартала".

inspo, ти си ми повторил избора на гуми на работната кола отвсякъде бре, баце :) :)
kuger - майстор
Явно аз съм един от будалите, дето ползват качествени гуми.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 85823.html предни, на един сезон.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 25169.html задни, на четири сезона.
Гумите ги купих заедно с джантите /стоманени/ за втори комплект от пострадал колега /откраднаха му колата/. Малко по-големи от необходимите, 215 срещу 205 оригинални. Джантата също по-голяма - 7 срещу 6,5 цола оригинална. Не ме захващайте, знам, че зиме е по-добре по-тесни, но болтовата съвпадаше, централния отвор също.
Яд ме е само, че "греблото" е доста ниско, доста сняг ще бута.
Цена няма да казвам, защото на някого може да му призлее.
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
nikolovvd написа:
Това е най-лесния начин да се пребиеш и то качествено!
Добре. Значи има хора, които карат по телове, други карат коли дето не са им по джоба с галоши останали без грам протектор, а ти намери на мен да ми триеш сол на главата. Даваш ми някакви ситуации, някакво чудо, като в региона ми няма много сериозна зима... Кажи ми, честно, по-добре ли е да караш с 4 летни гуми в такъв случай и по-малко качествено ли би се пребил? Ма пък на лед никакви гуми няма да ти помогнат, освен с шипове.
Никой не ти трие сол. Просто ти давам безплатен съвет, за да не патиш, защото преди 18-19 години ми се случи нещо подобно и за щастие нямаше никой в насрещното. Тогава бях с две Мишелинки отпред и с две Видинки отзад на Уното. Беше в средата на Март и на ляв завой, който съм минавал стотици пъти и скорост 50-60 км/ч, задницата ме "изпревари" от дясно и се намерих отляво на завоя в нивата.
От тогава карам с 4 еднакви гуми - Дънлоп 205/60/16 през Лятото и Континентал през Зимата - 205/55/16.
Последна промяна от nikolovvd на ср окт 28, 2015 10:35 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Цена няма да казвам, защото на някого може да му призлее.
При 300лв на гума въобще не си беден, средностатистически пенсионер. :-D
Chefo77 написа:
Абе Талашит, ти пък кога кара каквато и да е нова гума
Карам с Конти-та, а купих колата с Мишелин-ки сравнително нови. Единственото хубаво в цялата работа.
stoianov_n написа:
...
Ясно. И това са гуми, които лъскав Мерцедес кара по пътя. О, грешка - лъскавият мерцедес почти му се гледаха теловете на гумите. [-X
Kirilpm написа:
Нашия човек кварталния сняг не го спира,той е решил че кара уазка и гумите не са фактор.
Те са фактор и за това не си давам парите за боклуци като Клебер. Винаги съм останал с впечатлението, че по-хубавият чифт работи на движещите колела.
KingLin написа:
Да аз картер нямам и масло също не сипвам за това ми е чист двигателя
Не, просто ти не си купил кола, която е карана със счупен сепаратор и практически откачен маркуч, от който цялата газова гняс от картера се излива върху двигателя. Ама други си е да плюнеш другарче, хмхм? [-X
nikolovvd написа:
Никой не ти трие сол. Просто ти давам безплатен съвет, за да не патиш
Защо си мислиш, че карам отзад с тотални галоши? Просто тези, които са били отпред ги местя отзад, докато за отпред купувам по-хубави. Винаги съм с 4 нормални гуми. Просто така съм си направил сметката. :)
nikolovvd написа:
От тогава карам с 4 еднакви гуми - Дънлоп 205/60/16 през Лятото и Континентал през Зимата - 205/55/16.
Щом има пари за 16-ки по 300-350лв тоже, значи не си от мажорната част от българските водачи. :supz:
Chefo77 - майстор
Повтарям въпроса: Кога си карал каквато и да е НОВА гума. Не сравнително нова, не добре изглеждаща, не с ДОТ само отпреди 3 години, а ЧИСТО НОВА. Такава, на която ТИ да махнеш лепенката и ТИ да изтъркаш всички мустаци по грайфера? Защото мога да хвана бас, че НЕ СИ дал 300 лева за 2 гуми!
И най-вече - кога кара Клебер, че да си позволиш да ги плюеш като марка?
Kirilpm - специалист
Прочел е в някой форум че не стават клеберите и сега плюе смело.
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: