• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Те са фактор и за това не си давам парите за боклуци като Клебер. Винаги съм останал с впечатлението, че по-хубавият чифт работи на движещите колела.
Стига се излага бе човек!!
Клебер са хубави гуми, и зимните и летните, казвам го от опит?
Аз обаче ВИНАГИ слагам хубавите гуми ОТЗАД!Айде да ви видя сега. :-D
kuger - майстор
Да съм казал, че съм беден? Здравето си дадох, че да съм добре сега, но това няма значение. Мисля за себе си, мисля за хората, които возя, мисля и за околните.
пп: Старата си кола я продадох за символична цена с четири Debica Frigo2, на три сезона с грайфер минимум 6-7 мм., купени нови, много доволен от тях.
Kasap - специалист
stoianov_n написа:
Аз обаче ВИНАГИ слагам хубавите гуми ОТЗАД!Айде да ви видя сега. :-D
Има резон в това, понеже аквапланинга на задника е много опасен. Това е валидно най-вече за летните гуменетки. Другия вариант е да караш баварец или москвич /което е същото/... :)
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Клебер са хубави гуми, и зимните и летните, казвам го от опит?Аз обаче ВИНАГИ слагам хубавите гуми ОТЗАД!Айде да ви видя сега.
Предвид факта, че твърдеше, че зимата Форд не пали, мнението ти е със съмнителна достоверност. По-добре кажи месец януари къде да ти докарам Форд-а да видиш, че пали. А на не водещи, не движещи колела няма смисъл да се слагат по-хубавите гуми.
Между другото Форд-а го продадох, но ако слагаш 150лв на масата специално за теб(плюс бензина да ти дойдеме на гости с познатият, на когото го продадох) идваме да ти докажем дали Форд зимата пали. Да си разделим с познатият по едни лесни 75лв за кебапчета и бира.
Chefo77 написа:
Такава, на която ТИ да махнеш лепенката и ТИ да изтъркаш всички мустаци по грайфера? Защото мога да хвана бас, че НЕ СИ дал 300 лева за 2 гуми!
Летните ми бяха с мустаците, защо? :? А който кара Клебер, а няма пари за Конти - да се качва в автобуса. Така де, после кой бил мърляч, кой пестил и кой карал Конти, кой карал Вида контакт, нали? :-D Айде сега аз да ви взема за мезе.
kuger написа:
Да съм казал, че съм беден?
Не. Богат пенсионер обикновено е оксиморон, за това се учудих. Радвам се за теб. :) И ако аз като се пенсионирам, имам 1200лв за гуми, ще извикам някоя друга да ми духа...сутринта печката и топлата вода за размразяване на чешмата. И не да се задоволявам с каквото има в селският магазин като има хляб, ами да си поръчвам хеликоптер за доставки. :-D :prayer: Но докато се пенсионирам, ще дойде време за умиране. Ще я направят пенсионната възраст на 100 години като нищо.
Последна промяна от toolegittoquit на ср окт 28, 2015 11:09 pm, променено общо 1 път.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Клебер са хубави гуми, и зимните и летните, казвам го от опит?Аз обаче ВИНАГИ слагам хубавите гуми ОТЗАД!Айде да ви видя сега.
Предвид факта, че твърдеше, че зимата Форд не пали, мнението ти е със съмнителна достоверност. По-добре кажи месец януари къде да ти докарам Форд-а да видиш, че пали. А на не водещи, не движещи колела няма смисъл да се слагат по-хубавите гуми.
Я пак?Къде съм го твърдял това?
Колкото за гумите, ами кажи ми тогава, ти предните гуми ли управляваш или задните?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Колкото за гумите, ами кажи ми тогава, ти предните гуми ли управляваш или задните?
Управлявам с предните гуми. И ако предните нямат сцепление, на никъде няма да ходя, ами ще буксувам на място. Ако предните нямат сцепление и двигателната спирачка ще я гледам през крив макарон. Предните при по-малко натоварен автомобил поемат и по-голямата част от усилието при спиране. Което не означава, че отзад може да сложиш 30 годишни гуми, на които им се гледат теловете.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Такава, на която ТИ да махнеш лепенката и ТИ да изтъркаш всички мустаци по грайфера? Защото мога да хвана бас, че НЕ СИ дал 300 лева за 2 гуми!
Летните ми бяха с мустаците, защо? :? А който кара Клебер, а няма пари за Конти - да се качва в автобуса. Така де, после кой бил мърляч, кой пестил и кой карал Конти, кой карал Вида контакт, нали? :-D Айде сега аз да ви взема за мезе.
Ама сам не усещаш колко си смешен, нали?
Не някой да я кара една или две години и да я хвърли, след което ти да я купиш за 30 лева и да се радваш на мустаците отстрани, а ти да изтъркаш всичките мустаци по грайфера, чак ли си? Писах ГРАЙФЕРА, не борда. Чак си, ама се правиш на Гинка :wink:
Така и не каза дали си дал 300 лева за 2 гуми. Не си, нали? Как да си, за толкова пари ще си купуваш 5 години "нови" гуми за предницата, да не си луд да даваш толкова пари за курника...
Пък и щото си много голям капацитет, да ти отворя малко очичките - да "загубиш" задницата е много по-зле, отколкото да "загубиш" предницата. Ама геврекчиите няма как да го знаете.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Управлявам с предните гуми. И ако предните нямат сцепление, на никъде няма да ходя, ами ще буксувам на място. Ако предните нямат сцепление и двигателната спирачка ще я гледам през крив макарон. Предните при по-малко натоварен автомобил поемат и по-голямата част от усилието при спиране. Което не означава, че отзад може да сложиш 30 годишни гуми, на които им се гледат теловете.
Значи за теб е по важно да тръгнеш за някъде, а не как ще стигнеш?
Само да вметна, че освен майстор, съм карал и пътна помощ.Та съм се нагледал на такива като тебе. :cool:
MIRO_073 - майстор
toolegittoquit написа:
kuger написа:
Цена няма да казвам, защото на някого може да му призлее.
При 300лв на гума въобще не си беден, средностатистически пенсионер. :-D
Chefo77 написа:
Абе Талашит, ти пък кога кара каквато и да е нова гума
Карам с Конти-та, а купих колата с Мишелин-ки сравнително нови. Единственото хубаво в цялата работа.
stoianov_n написа:
...
Ясно. И това са гуми, които лъскав Мерцедес кара по пътя. О, грешка - лъскавият мерцедес почти му се гледаха теловете на гумите. [-X
Kirilpm написа:
Нашия човек кварталния сняг не го спира,той е решил че кара уазка и гумите не са фактор.
Те са фактор и за това не си давам парите за боклуци като Клебер. Винаги съм останал с впечатлението, че по-хубавият чифт работи на движещите колела.
KingLin написа:
Да аз картер нямам и масло също не сипвам за това ми е чист двигателя
Не, просто ти не си купил кола, която е карана със счупен сепаратор и практически откачен маркуч, от който цялата газова гняс от картера се излива върху двигателя. Ама други си е да плюнеш другарче, хмхм? [-X
nikolovvd написа:
Никой не ти трие сол. Просто ти давам безплатен съвет, за да не патиш
Защо си мислиш, че карам отзад с тотални галоши? Просто тези, които са били отпред ги местя отзад, докато за отпред купувам по-хубави. Винаги съм с 4 нормални гуми. Просто така съм си направил сметката. :)
nikolovvd написа:
От тогава карам с 4 еднакви гуми - Дънлоп 205/60/16 през Лятото и Континентал през Зимата - 205/55/16.
Щом има пари за 16-ки по 300-350лв тоже, значи не си от мажорната част от българските водачи. :supz:
Чувствам се пренебрегнат. На мен не ми отговори :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Писах ГРАЙФЕРА, не борда... Пък и щото си много голям капацитет, да ти отворя малко очичките - да "загубиш" задницата е много по-зле, отколкото да "загубиш" предницата. Ама геврекчиите няма как да го знаете.
Нови гуми. С всички мустачета. И по грайфера. Firestone, които бяха заменили Континентал, които ги изпратих отзад, а много скоро в заслужена почивка. Сега пак точа зъбки за Континентал. И досега не ми се е случвало да ми поднася задница. Явно зависи кой как върти геврека.
MIRO_073 написа:
Чувствам се пренебрегнат. На мен не ми отговори
Защото не си за тая тема. А аз не съм икономист. Икономия=майка на мизерията. Икономика - наука за мизерията.
stoianov_n написа:
Значи за теб е по важно да тръгнеш за някъде, а не как ще стигнеш?
Еее, не си прав. Не е честно. Отзад пак са прилични. Но отпред - топ. Иначе не мога да кача баира. :-D
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: