Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GalinBelos - специалист
nautilus33 написа:
Ами от това, което чета в последно време, то и новите перални са така, че я изкарали докато изтече гаранцията от 2 години, я не... та затова се ориентирам към по-стар модел втора ръка. Ако някой е на друго мнение, да сподели марка/модел :)
Не знам защо си мислите че през 2007 , 2008 и т.н. година някой е произвеждал перални които да изкарат 20г. без ремонт . Ама ваша си работа .Не пречи да си купиш още една стара , и след това и една нова .

Моят съвет към теб е , ако тази пералня ти върши работа , просто си смени лагерите лагерите и семеринга . Дори и да не можеш да ги смениш сам , в сервиз едва ли ще ти вземат повече от 50-60 лв. за това .
nautilus33 - майстор
Ами тия дни ще я отвориме да ги сменим. Качвам и няколко снимки, ако може да кажете как да стане най-лесно изваждането на барабана, но като гледам май е отгоре. Най-вече ги качвам, за да кажете дали може да се цепи или не, но като гледам болтовете, би трябвало да може.

ПП те лагерите са сменяни веднъж преди няколко години, та не знам ако сега сложим нови колко ще изкарат.
Изображение
Изображение
Изображение
nikolovvd - майстор
hidrazin написа:
Вземи си втора ръка Miele или AEG. Старото AEG ме изкара 22 години. Сега ми изпадна това и го взех.

http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 13#p709793

:partyman:
Ако доживееш 100 години със сигурност ще те изкара до 90-ния ти рожден ден! :-D
nautilus33 - майстор
Ако нищо не стане със смяната на лагерите и се насоча към втора употреба, за какво да гледам като я избирам, или нямам как да се разбере дали й има нещо на дадената пералня?
fikata - майстор
Избираш една от тези,които имат поне пет години гаранция.
Щото вече няма фирма даже с известна марка от годините днес да провежда продукт с дълготрайност доживот.
Дали е домакинска техника,автомобили, професионална техника. На всичко се гледа от производителя с надежност на продукта като на консуматив . Не само от гледна точка на трайността на вложените материали, но и тенденцията на потребителите - да подменят работеща техника с нова за да са в крак с модата . Нещо както всяка година искаш коледната ти елха да е накичена с модерни дрънкулки.
Всичко това е компромис с надежността на продукта за сметка на накичеността му,която трябва да защити по високата цена.
Последна промяна от fikata на чет окт 29, 2015 2:49 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
nautilus33 написа:
Ако нищо не стане със смяната на лагерите и се насоча към втора употреба, за какво да гледам като я избирам, или нямам как да се разбере дали й има нещо на дадената пералня?
Някои фирми за втора употреба дават 2 години гаранция.Това със сигурност значи че са направили профилактика на машините,а не да са ги поизмили.
hidrazin - майстор
Гледаш търговеца. :-D По принцип и втората употреба трябва да са с гаранция.
Ако е коректен ще си поеме гаранцията независимо дали имаш дадена такава или не.
Ако не е коректен, дори и да имаш гаранционна карта винаги може да намери начин да ти откаже гаранцията.
Моята беше минала сервиз, има си стикер и гаранция. Ама познавам търговеца и е коректен.
:partyman:
nautilus33 - майстор
Намерих няколко човека, които предлагат втора ръка перални с 6 месеца гаранция. Та, ще погледна там. Иначе, кои са пералните с 5 години гаранция, защото където и да проверих, всички са с по 2 години( макар и да не взема нова, просто да знам за вбъдеще :) )
fikata - майстор
Иначе, кои са пералните с 5 години гаранция,
Просто напиши в търсачката: перални с 5 години гаранция
solar_entusiast - специалист
Ако вземате втора употреба гледайте да е маркова.
Miele, Siemens, Bosch, AEG, Bauknecht. Като и надеждността им може би е в този ред.

Тема "Проблем с пералната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: