• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
така... на ератовското управление за горелката ми имаше датчик на хол.Натурелското управление което сложих няма такъв датчик,но успешно се справя с управлението на вентилатора.Сега чета че на новите натурелски контролери са почнали да слагат и датчик на хол.
Та почвам да се чудя аджаба за чий ... е тоя датчик на хол при положение че вентилатора си мени оборотите по задание и без такъв??
По прецизно ли става управлението на вентилатора по точни ли са оборотите за единица време???
nesa - специалист
Здравейте на всички. Към края съм на изработката на пелетна камина - скоро ще има и снимки, но запънаш със шнека. Проблема е следния - шнека взема пелетите от бункера и ги качва, но там където влиза червяка в тръбата се получава "хрускане" - пелетите не влизат гладко (някой се чупят). В момента диаметъра на червяка и диаметъра на тръбата са почти 1:1. Въпроса ми е така ли трябва да е и ако не как трябва да стане. Надявам се да сте ме разбрали какво ви питам.
filmatoplo - майстор
Видял ли си как са оригиналните шнекове , те не са плътни , ами са тип пружина , и пелетите се поемат по павно .Има луфт окоо 5 мм между тръбата в който е пружината и самата пружина :wink: .
nesa - специалист
Ами опитах и с тип пружина и с плътен - резултата е все един и същ - хрупане. Казваш луфта е около 5 мм - т.е. диаметъра на тръбата трябва да е с около 1 см по-голям от диаметъра на шнека. Така ли да го разбирам.
filmatoplo - майстор
Нали това писах -виж как е точно при оригинален шнек и ще видиш че в тръба фи 75 вкарват пружина фи 50-55 .А при ретортните чугунени горелки , шнека е много як и редуктора и мотора мощни -там мачка и хрупа дори въглища .Какво пречи че се чува нещо -заради шума ли , или за да не ги троши .
rosso666 - специалист
Колеги какво представлява пъвичния и вторичния въздух на пелетните горелки,и за какво спомага
filmatoplo - майстор
Първичния е още при самите пелети когато се загряват палят и горят , вторичния вече гони пламъка и го обогатява за да гогарят летливите газове .
rosso666 - специалист
може ли да се каже че първичния въздух е за разпалване на пелетите а вторичния вече подържгоренето
plamenmaistora - специалист
Здравейте имали сьотношение между пьрвичния и вторичния вьздух и какво ето? :?
nesa - специалист
filmatoplo, благодаря ти за помощта. Смених тъбата с по-голяма от 40 на 50мм и започна да работи по-тихо. понякога се чува хрупане, но не е както преди - явно ще трябва да сложа още малко по-голяма, но това на пролет. :-D :-D :-D Става студено, а още не съм пуснал камината.Имам още въпроси, но първо снимките, както обещах.

Прикачен файл

IMAG0236a.jpg
IMAG0236a.jpg (99.93 KиБ) Видяна 1721 пъти

Прикачен файл

IMAG0222a.jpg
IMAG0222a.jpg (91.46 KиБ) Видяна 1721 пъти

Прикачен файл

IMAG0219a.jpg

Прикачен файл

IMAG0217a.jpg
IMAG0217a.jpg (109.23 KиБ) Видяна 1721 пъти

Прикачен файл