Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
solar_entusiast написа:
Ако вземате втора употреба гледайте да е маркова.
Miele, Siemens, Bosch, AEG, Bauknecht. Като и надеждността им може би е в този ред.
Моята е SANG WS400, на поне 10 години е и работи. :partyman:
nautilus33 - майстор
И така, разглобихме пералнята, но изваждането на лагерите се оказа нещо доста трудно, та ако може малко помощ. Самите лагери ги извадихме, като външния беше леко разбит, а вътрешния направо раздробен, като оттам извадихме дори метални стружки. Сега проблемът е, че не можем да извадим външните черупки. Прикачвам снимки на парчетата, които не можем да извадим. Заседнали са много гадно и непомръдват. Та, ако може да дадете съвети как да ги махнем. Първата е от външната страна на кожуха, втората от вътрешната.

ПП на първата снимка, с трите жълти стрелки съм посочел една част( силно назъбена), която не можем да установим дали е парче от лагера, или от кожуха, понеже като почукнем по нея, звукът наподобява на такъв от метал.
Изображение
Изображение
Gnus - специалист
В пластмасовия барабан има метална втулка, в двата края на която са набити лагерите.
На първата картинка ми прилича да си избил външната черупка и остава някакъв ръждив налеп, който трябва да изчистиш.
На втората се вижда вътрешния лагер. Гумата е семерингът, който трябва също да се извади и да се сложи нов. Под нея е външната черупка на лагера, която ще ти даде зор.
nautilus33 - майстор
Gnus написа:
В пластмасовия барабан има метална втулка, в двата края на която са набити лагерите.
На първата картинка ми прилича да си избил външната черупка и остава някакъв ръждив налеп, който трябва да изчистиш.
На втората се вижда вътрешния лагер. Гумата е семерингът, който трябва също да се извади и да се сложи нов. Под нея е външната черупка на лагера, която ще ти даде зор.
Благодаря за инфото :)
А знаеш ли как мога да разбера далиоста си е заминала, понеже ми казаха, че е възможно и самата ос да се е изтънила поради разбитите лагери, и дори и да сменя лагерите, проблемът пак ще се появи.
Gnus - специалист
Няма как да се изтъни оста. Ако има триене, то е между черупките - вътрешна и външна. А под вътрешния лагер има втулка от някакъв цветен мек метал (мед?) който уплътнява.
kr1100 - майстор
Месингова втулка. Да провери дали не е надрана защото новата семеринга няма да изкара много. Втулката - на струг.

Офф и аз съм на тема пералня.Изпуши намотката за центрофуга /асинхронен двигател/. Точно поради здравината на 17г Ардо Мерлони не ми се сменя пералнята. Смяна на лагери лесно.Кожуха CrNi, отзад има капак със скоба.
Ще проверя колко е пренавиването и ще му мисля .
fikata - майстор
Няма как да се изтъни оста.
Има как. Теоритично и практично. Когато един лагер блокира е възможно оста/вала/ като продължи да превърта да се износи поради различната твърдост на материала на оста и на лагерния пръстен. Така като е възможно при блокирал лагер и превъртането му да се разбие леглото в което лагерува външния му пръстен
Какъв е точно конкретния случай - въпрос на визуална преценка и измерване.
новата семеринга няма да изкара много
Няма понятие семеринга
Техническото наименование на радиалния уплътнител на български език е семиринг ед.ч. м.р.- Пръстеновиден елемент изработен от еластомер и еластична метална спирална сърцевина, който е предназначено да уплътняват валове, ротационни и хидравлични елементи. .
shaft seal. англ. сальник -рус. / все още се среща и на български в асоциация с лоената набивка :) /
MamaMy - майстор
Колега, пиши от къде си в профила, че да ни ориентираш в предложенията. Аз например имам една почти чисто нова пералня с казан от неръждавейка на която и е изгоряла платката и е загубена след обикаляне по сервизи. Доста време търся някаква с изтърбушен казан да и ползвам останалото и да събера една хубава. Между другото си имам друга пералня и за това не си давам зор. Мислех да ти предложа или да купя твоята или ти да вземеш моята ако желаеш, но не е оферта да ги прекарваме 200 км примерно. :?
QuietStep - специалист
Да се намеся и аз по въпроса - Miele е най-марката - една ни изкара 15 г. (от втора употреба при това!). Но сега, по-новите модели може и да са по-скапани. Явно колегата е прав - въпрос на късмет...пък и на поддръжка, разбира се!...
kr1100 - майстор
[quote="MamaMy"] Аз например имам една почти чисто нова пералня с казан от неръждавейка на която и е изгоряла платката и е загубена след обикаляне по сервизи. /quote]

Maрката, модела ?

fikata - прав си ,и а съм написал в бързината

Тема "Проблем с пералната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: