Имам Щил 029 от доста годинки, напоследък прави някои номера като е топла. Свърши ли бензина до край докато презаредя и после не и се пали. Този проблем го лекувам с презареждане преди да изгасне. Но някога се случва ако я спра за 2-3-4минути и пак да не иска да пали.
По този повод вчера свалих свещта да я видя дали е подмокрила, но не беше, но забелязах, че по буталото има отлагания като малки люспи нагар.
Това нормално ли е или трябва да е гладко буталото?
Свещта е на малко моточасове, студена пали добре, при непосредствено изгасваня и палене и топла пали добре/гасене за под минута две/. масло слагам винаги на щил по 22-24грама на литър. Иначе си бачка много добре и мощност има и ряз и тихите ги държи добре, разхода мисля не е лош - с един литър нарязах 4 кубика метровки на късо.
Някой ми беше подхвърлил че проблеми на топъл двигател били от сегменти
намерих в нета някаква подобна ситуация

По този повод вчера свалих свещта да я видя дали е подмокрила, но не беше, но забелязах, че по буталото има отлагания като малки люспи нагар.
Това нормално ли е или трябва да е гладко буталото?
Свещта е на малко моточасове, студена пали добре, при непосредствено изгасваня и палене и топла пали добре/гасене за под минута две/. масло слагам винаги на щил по 22-24грама на литър. Иначе си бачка много добре и мощност има и ряз и тихите ги държи добре, разхода мисля не е лош - с един литър нарязах 4 кубика метровки на късо.
Някой ми беше подхвърлил че проблеми на топъл двигател били от сегменти

намерих в нета някаква подобна ситуация