• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Dzver - специалист
Здравейте
Ще лепя 5см фибран от външната страна на една поскройка към комшията.
Въпроса е дали може да се остави по шпакловка ?
Някаква по специална шпакловка ли трябва да се нанесе?
VLADO66 - майстор
Принципно може,но с течение на времето,след няколко години шпакловката ще започне да има първоначално микропукнатини от влязла и замръзнала вода които постепенно ще разрушат шпакловката.Колко му е да се удари един фасаден латекс.
Dzver - специалист
комшията ми разреши, но каза да е по шпакловка.. и сега търся вариянти..

да го боядисам със сив латекс.. колко ръце трябва?
шоп - майстор
Работи с висококачествена шпакловка с фибри и няма да имаш проблеми. Къщата ми бе 5-6 години така и нямаше никаде забележка.
Dzver - специалист
шоп написа:
Работи с висококачествена шпакловка с фибри и няма да имаш проблеми. Къщата ми бе 5-6 години така и нямаше никаде забележка.
каква например?
шоп - майстор
Какъвто си харесаш. Вебер, ангро, баумит...
EDI - майстор
Ако искате да нямате проблеми и да се само на шпалковка ,ползвайте белите шпакловки.С бяла на ТЕРАЗИД стена стои на юг без проблеми вече дълги години.
VLADO66 - майстор
Има и безцветни импрегнатори на акрилна/препоръчително заради пародифузията/ или полиуретанова основа.
infomar
EDI написа:
Ако искате да нямате проблеми и да се само на шпалковка ,ползвайте белите шпакловки.С бяла на ТЕРАЗИД стена стои на юг без проблеми вече дълги години.
Потвърждава. Цена на торба 10 лева и стига за 7-8 квадрата. Доволен съм от нея. Ако се сложи над мрежата на две ръце става след седмица "камък".
Защо иска да е само на шпакловка - една външна мазилка на Терезит не е скъпа - 12 лева торбата и стига за същите квадрати. Бяла грапава и няма да имаш проблеми поне 10 години. В момента правя къщата от вънка и имам пряко наблюдение за качеството - доволен съм.
marian1 - майстор
Извинявай че те отклонявам от въпроса ти, но защо fibran, а не стиропор? Това цокъл ли е, ако не е - да няма после нова тема мухъл.
Относно шпакловка - аз от 8 години съм на две ръце теракол за топлоизолации на марлБоро - не е мръднал и няма пукнатини.
  • 1
  • 2

Тема "XPS само по щпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: