• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

veribela - специалист
bulhomes2 написа:
Аз па ви се чудя на акъла защо изобщо му обръщате внимание :?
Ще ти отговоря:

Защото са същите като него заядливи душици. Ако го няма Тинки- ще се заяждат с друг. Той поне обира негативизма им и така разпускат.

Защото никой не ги кара да се заяждат с него- правят го по сообствено желание и това им доставя удоволствие.
Иначе нямаше да му обръщат внимание и щяха да го пропускат покрай себе си
stoianov_n - специалист
veribela написа:
bulhomes2 написа:
Аз па ви се чудя на акъла защо изобщо му обръщате внимание :?
Ще ти отговоря:

Защото са същите като него заядливи душици. Ако го няма Тинки- ще се заяждат с друг. Той поне обира негативизма им и така разпускат.

Защото никой не ги кара да се заяждат с него- правят го по сообствено желание и това им доставя удоволствие.
Иначе нямаше да му обръщат внимание и щяха да го пропускат покрай себе си
Не бе, правим го майтап да става. :-D
Ми така де, всички знаем кога и какви зимни гуми да сложим, нали трябва и темата да върви. :wink:
Kirilpm - специалист
Именно,трябва да има малко разнообразие и майтап.А мисля че достатъчно психолози си имаме във форума,не е нужно да се раздават такива квалификации,дребни душици,едри душици :lol:
veribela - специалист
Kirilpm написа:
Именно,трябва да има малко разнообразие и майтап.А мисля че достатъчно психолози си имаме във форума,не е нужно да се раздават такива квалификации,дребни душици,едри душици :lol:
Квалификациите "дребни душици,едри душици" са от теб.
Аз написах "заядливи". (Което не ги прави по- едри, де). Слизайки на неговото ниво- стават по- *** от него.
Нарочно слагам " *** " - да не кажеш, че правя квалификации.
Chefo77 - майстор
Да ти кажа ли защо се хапя аз лично? Защото ще си изпише простотиите и неверните твърдения, никой няма да му опонира, ще влезе някой абсолютно неориентиран в материята и ще му приеме писанията за чиста монета. Оттам нататък пътят до разочарованието е кратък.
А и не трябва да се позволява на хората с посредствени знания да се самоубеждават, че са прави.
И за капак - в спора се ражда истината.
Просто съм такова говедо - не търпя някой да греши, да зная, че греши, и да си мълча.
шоп - майстор
Колеги, смятам, че темата е много сериозна и не е в "говорилня" където много колеги трупат рейтинг:-)

Смятам, че е полезно тук да споделяме лични мнения за да са в полза на други колеги за да не правят наши грешки или да са сигурни в избора си на гуми...

...такааа. Да споделя. От 3-4 дни съм с евтини китайски гуми Sunny Wintermax NW211 215/50 R17 91V Успях да им навъртя 300-400км. Напънах ги и по АМ Тракия и по завоите към Велинград

+ Изключително добре лепят за сух и мокър асфалт по завоите. Не мога да повярвам, но държат по-добре от гуми с цена по 400лв/бр на завой. Където съм минавал преди със 100км/ч по завоите и е се е включвало ИСП то, сега не се включва. Не са шумни.

- Май имат ОГРОМНО съпротивление при търкаляне. Колата почти няма инерция -:( С предишите зимни Пирели Сото Зеро при 140 км/ч по инерция разхода по комп бе 0.8л на 100км. Сега при същите условия е 1.1л :? :? :?
Сигурно разхода на 100км изминато разтояние ще е с 1 до 1.5 л гориво повече!!!

С нетърпение чакам снега за да тествам и в сняг. Като цяло досега съотношението цена-качество е добро.
DundyTheCroc - майстор
Шопе, като колата е по инерция разхода се отчита спрямо скоростта и оборотите на двигателя, съпротивлението на гумите няма нищо общо. Явно гумата е мека и със сериозен грайфер, обаче и с голямо вътрешно триене, оттам липсата на инерция. Не ги насилвай много да не прегреят в топлото време.
шоп - майстор
Така де....скороста си е константа - 140 км
оборотите на двигателя по инерция са си еднакви ( около 800об/мин)

с пирели сото зеро разход - 0.8л
с китайските - 1.1л

в резултатите съм сигурен, защото съм си записал всичко в тефтерче. Между другото със старите пирели съм си записал още доста данни като спирачен път при 50 и 100 км на сух и мокър асфалт при темп около 5 градуса и тепърва ще замервам и китайките:-)

Дотук минус на китайските повишено съпротивление и респективно повишен разход на гориво. Но държат на завой МНОГО повече!
toolegittoquit - майстор
шоп написа:
с китайските - 1.1л
Дали ще се движиш по инерция, освободил от скорост или ще стоиш на място, разлика няма голяма. Няма и причина да имаш по-висок разход, когато двигателят не ти върти тия пусти гуми. Не че с тия гуми разхода би трябвало да ти е проблем. :partyman:
ttt - специалист
За съжаление не стигнах до смяна на гуми т.к. са ми откраднали катализатора и са изпонарязали тръбите отдолу и това се случва пред блока ... Нещо са се активизирали апашите покрай тея избори. Та внимавайте ...
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: