• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
Avas_co - майстор
ежкобежко написа:
То е ясно че абсолютна точност няма,но тук не говорим за два --три, хайде дори и да са пет, но те тези неточните са 15-20Ам.,а може би и повече!Та тогава не виждам смисъл при подобни неточности , да му се обяснява на колегата на колко да заврява и да пали! И какъв е смисъла от това че има гарантирани и реални 200Ам. след като няма точна информация с колко от тях работи!? :partyman:
Ежко това, което твърдя е твърде субективно като усещане.
Определено има някакво разминаване м/у показанията на дисплея и на колко е нагласена врътката, но не съм правил някакви измервания с друг уред( тоест, правих преди доста време измервания с ампер-клещите ми, но на доста по-голям ток, с някакво Веженче четворка и мисля, че показанията бяха горе- долу близки).
Като си взема ампер-клещите от ремонт, ще взема да си направя някой експеримент с двете машини и да видим.
Без да съм Про, все си мисля, че човек като си поопознае машината и би трябвало да може да си нагласи тока без да гледа дисплея и врътката, само по слух и по това, което вижда през маската.
За Арк 200 мога да кажа само добри думи, имам го от не малко време и ми е служил вярно, единствено ми идва малко големичък и като тегло и като ток- кога ще ми се наложи да ползвам 200А ?
За Дел 160 Д съм писъл и друг път - много и се радвам на машинката, компактна и лека , заварките ми се получават много добре и т.н.
Имам я от скоро и не съм я тормозил много, купих я за една конкретна задача( е, и отдавна точех лиги по нея) , която не се случи и сега си имам два инвертора, което не е лошо при положение, че аз обичам да имам по две.
Гого от тая картинка, ако съм разбрал правилно излиза, че за 2,5 мм. тока е 75 А, така ли ?
Пансим 60 А ми звучи пак едно такова ... за качествена заварка.
Не ми се спори, но се поразчетох тук там и за 7018 електроди 2,5 мм , каквито аз ползвам, повечето производители дават препоръчителен ток 80-110 А, тук там някои препоръчват 75-100 А , а като оптимален дават 90 А .
http://ametist.bg/download/bg/988/B_Boe ... _en_5a.pdf
http://www.pirate4x4.com/tech/billavist ... %20rod.pdf
http://www.blueshield.ca/en/docs/pdf/te ... en_new.pdf
http://www.mestriner.it/easyUp/file/1414_ev_50.pdf
ежкобежко - напреднал
Avas_co написа:
]
Определено има някакво разминаване м/у показанията на дисплея и на колко е нагласена врътката, но не съм правил някакви измервания с друг уред..../
[/quote
Освен разминаванията в дисплея имаш разминавания и в мненията -беше писал че точно Арк-а си го мерил с амперклещи!Но както и да е ,и на мен също не ми се спори!Благодаря за мненията!
В крайна сметка извадих изводи за себе си - Купуването на китаец си е компромис ,независимо дали ще е от евтините или от малко по -скъпите! :partyman:
Avas_co - майстор
Ежко, за какви разминавания говорим ?
Ясно съм написъл, че не съм мерил с ампер- клещите на ниски токове, мерих преди доста време на доста по-голям ток, с по-голям диаметър електрод и показанията на дисплея бяха доста близки с това, което аз мерих.
Не, че нещо, но си имам доста други ангажименти, че да си играя да меря само. :yawinkle:
Съмненията ми дойдоха като правя разликата с другия ми инвертор, и след като не отдавна заварях с Кемпито на един познат и нещата ми се получиха на около 90А.( и двата нямат дисплей, а само потенциометър)
В тази връзка ми е интересно мнението на Пансим.
А, за теб се радвам, че си изградил свое мнение, ако имаш възможност си вземи някоя маркова машина, че да нямаш терзания.
gogo7777 - майстор
Гого от тая картинка, ако съм разбрал правилно излиза, че за 2,5 мм. тока е 75 А, така ли ?
Да, за долно положение 75А.......за вертикал 67А.......за таван 60А....
Kirilpm - специалист
ежкобежко написа:
Avas_co написа:
]
Определено има някакво разминаване м/у показанията на дисплея и на колко е нагласена врътката, но не съм правил някакви измервания с друг уред..../
[/quote
Освен разминаванията в дисплея имаш разминавания и в мненията -беше писал че точно Арк-а си го мерил с амперклещи!Но както и да е ,и на мен също не ми се спори!Благодаря за мненията!
В крайна сметка извадих изводи за себе си - Купуването на китаец си е компромис ,независимо дали ще е от евтините или от малко по -скъпите! :partyman:
При мен машинката си работи безгрижно и няма никакъв проблем с тока.Преди като електрожените имаха 3 степени все на дисплей гледахме тока.Като съм на село си знаех да заварявам или по обед или късно вечер,когато няма особена консумация в мрежата,един комшия да включи я циркуляр,я ярмомелка или нещо друго по-мощно и тока отиде на кино.С инвертора тока се гласи през 1 ампер,мисля че никак не е компромисен вариант.
pansim написа:
dian80_1980 написа:
Имам въпрос към знаещите rtr 512 няма функция tig но може ли да се добави
Пусни две-три снимки със свален капак за да ти кажа.
качил съм снимки на 25 стр.
pansim - майстор
Опс...нещо се позабавих с отговора за което моля да бъда извинен
Това което виждам на снимките си е обикновен китайски инвертор който спокойно може да си заварява с аргон БЕЗ да има безконтактно палене. Ако ти пречи Горещия старт - може да се премахне....но едва ли. Безконтакнто няма да стане.
pansim написа:
Това което виждам на снимките си е обикновен китайски инвертор който спокойно може да си заварява с аргон БЕЗ да има безконтактно палене. Ако ти пречи Горещия старт - може да се премахне....но едва ли. Безконтакнто няма да стане.
Благодаря за отговора :)
pansim - майстор
dian80_1980 написа:
pansim написа:

И още да добавя - тествай дали се гаси напълно при залепване на електрода, т.е. дали сработва антистик-а
Зависи от конкретния екземпляр. Може да се наложи нещо да се пипне, а може и да не се наложи - съдба както се казва :)
pansim написа:
dian80_1980 написа:
pansim написа:

И още да добавя - тествай дали се гаси напълно при залепване на електрода, т.е. дали сработва антистик-а
Зависи от конкретния екземпляр. Може да се наложи нещо да се пипне, а може и да не се наложи - съдба както се казва :)
а argo arc 200 може ли да се ползва
с тиг щланг
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: