• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
vache - специалист
Здравейте, дано да съм уцелила подфорума... имам въпрос.
Живеем в апартамент и решихме да се отопляваме с котел на твърдо гориво. За място за котела определихме коридора, който е доста голям. Искаме да го заградим по някакъв начин, но не с плътна стена, защото трябва да може да тегли въздух. Дадоха ни идея с някакви плоскости да го направим за окачени тавани. Димоходната тръба се нагрява доста и трябва да я заградим по някакъв начин, за да не се изгорим на нея. Тя е единственото нещо, което се нагрява. Пускам снимки ако можете да ми дадете идея какво да правим. Хем да е относително красиво, хем да издържа на топлина. Трябва да може ид а се отваря отзад въпросната решетка, защото котела се обслужва отзад.

Май объркано го обясних, но ще отговарям на всякакви въпроси :)

http://vacheto.multiply.com/photos/album/6/Kotel#1
http://vacheto.multiply.com/photos/album/6/Kotel#2
Matchless - специалист
Конструкцияот профили за преградна стена 5 сантиметра,минерална вата с фолио(поставя се с фолиото към котела,огнеопорен картон,ъглопротектори с микрофибърна мрежа,също и фугите се шпакловат с микрофибърна мрежа а не с гласфазерна.Самия монтаж го оставям на вашето въображение,защото иначецтрябва да ми купите нова клавиатура,че ще изтъркам копчетата на тая да обеснявам.
pipbel - майстор
Oстави ги тия гипскартони. Като се спънеш случайно и през гипскартона на котела ще паднеш.
Най-хубаво би станало със стъклени тухли - 8см дебелина е стандарта. Цветове всякакви, избор голям. Пък и ще ти е светло.
prascho - майстор
Докторе, да не си станал дистрибутор на тези стъклени тухли. Последно време само за тях говориш :) .
pipbel - майстор
Не бе Прасчо, просто ми писна от маняци на тема ГК.
Не че си няма мястото, ама скоро и кенеф ще препоръчат с гипскартон на конструкция. :-D
prascho - майстор
Отдавна тоалетни и бани правят с гипсокартон.
pipbel - майстор
Имах предвид клекалото... :lol:
Matchless - специалист
Ами гипскартона е за криене,те искат да скрият котела да не се вижда,а със стъкло...но щом казваш....Колкото до здравината-може двупластово да се направи,може и гипсфазер да се използва и тогава ако искаш и с кирка го блъскай.А колкото до спъването...то ще е някакво в стил спъване и падане като на ръгби щом преградна стена мислиш да отнесеш...И още един съвет:ако тей се спъваш и падаш наляво и надясно не си купувай скъпи мебели и техника ,че АКО еди си какво(спънеш се и паднеш) ще вземеш да я чупиш...
vache - специалист
Благодаря за отговорите, но с гипсокартон не става :)
Причината е, че котела трябва да се обслужва. Трябва да бъде лека конструкция, която да може лесно да се демонтира частично или цялата. Котела отзад трябва да се обслужва, в същото време му е необходим въздух, за да може да гори. Иначе бих направила мини-котелно в коридора :wink: Затова мисълта ни се насочва към тия конструкции дето се ползват за окачените тавани, но да са от метал. Нямам идея от алуминий ли са или от нещо друго. Хем трябва да е на дупки плоскостта, хем да издържа на относително висока темепратура.
Стъклените тухли също по тази причина не стават... Проблемът ни е, че ние вкъщи с мъжа ми сме си майтори на всичко, обаче за таз декорация нищо не ни хрумва, а и нямаме информация къде да търсим. Търсих Хънтър-Дъглас и честно казано хич не можах да се оправя... :?

Ще следя тук, дано да му хрумне на някой нещо интересно, че голям ремонт захванахме и ни чака едно дъъъъълго ремонтно лято :-D
pipbel - майстор
Е при тези изисквания само още 1 нещо ми идва на ум:
Направете си стационарна рамка с профили, дайте поръчка за врата (или 2) хармоника която може да се прибира към стените. На гърба на тези врати откъм котела залепете алуминиево топлоотражателно фолио.
  • 1
  • 2

Тема "Декоративно заграждение на котел в коридора :)))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: