• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
На моята кола, ако пусна по инерция държи 1000 оборота, ако спра пада на 700.На място са пак 700.
На празен ход и в движение, докато не е на скорост, моята стои на едни и същи обороти. :-D
MIRO_073 написа:
Не е. Помисли защо не е равно на твоите и моите 2,1-2,2 At. Ама пак трябва да ти казваме.
На тоя размер гуми бях направил справка какво трябва да е налягането. И никъде не пишеше толкова много.
Chefo77 - майстор
Шопе, китайските гуми (и не само те, това важИ за всички евтини гуми) не се гледат на първата, а на втората и нататък години. В първия си сезон са ОК, обикновено като стоят паркирани някъде и вкочанясват :)
Това лято гледах едни летни китайчета с ДОТ 2013 края, на малко над 20 000 км, които бяха на края на живота си откъм грайфер. Марката не помня. Но възниква въпроса: За какво му е на човек да си купува 2 пъти по-евтина гума от нереномиран производител, ако ще се износва 2 пъти по-бързо? :?
kozl - майстор
Може би ще кара само с пресни гуми.
Едно време га имаше само виденки и сесесерки докопах дънлопи с грайфер 6 мм. Рекламата на Дънлоп беше че издържат на 2 обиколки на земното кълбо. И о чудо....... жигулето зема акъля на зяпачите с въртене гуми на място. И на мен ми се зема акъла по неустойчивост на возилото. Ма реклами :? , а от ДОТ не отбирах оти по нашите магазини застоело немаше, както и пресно също.
nikolovvd - майстор
Видинките бяха с 45 000 км гаранция.
Имах и един любопитен/комичен случай.
Слушам реклама по радиоточката, че Видахим са пуснали нови гуми и "тичам" на заводския магазин. Питам ги, а продавачките вдигат рамоне. Тогава един мъж се приближи и ми каза тихо, че са произвели само 6 гуми, които са ги откраднали докато отидат от цеха в магазина. :lol:
stan73 - майстор
Егати крадливите виртуози ! :-D :?

П.П. Аз на времето имах чифт Вида Контакт. Бяхме ги купили нови за Москвич-а (как ми липва тази култова машина...), защото от оригиналните му едната се пръсна от пирон на излизане от завой (добре, че скоростта беше ниска (не знам дали някой му се е случвало да спука предна гума (дано не ! ), но е отвратително). Бяха най-калпавите гуми с които съм карал изобщо. Това "Контакт" вероятно е било само за заблуда на врага... (оказа се, че само за пързаляне стават (в случая контролирано), а и като знаех вече, че не са добри, поне и не ми беше жал за тях). Чувал съм, че Вида Спорт били по-добри, но никога не съм карал с такива.
nikolovvd - майстор
stan73 написа:
как ми липва тази култова машина...
В Монтана на Кауфланд видях последно такава машина, ама толкова наточена и лъсната, че хората питаха - "Може ли да се снимаме?" :shock: :)
Ако искаш да доживееш дълбоки старини,
за гуми "Вида" - забрави! :-D
stan73 - майстор
Аз все още съм член и на Москвич Клуб България, та доста от колегите имат прекрасни машини и т.н.
А Вида - никога повече ! Сега ползвам Пирелли, Ханкуук и Клебер (достатъчно добре държат за моите цели). (доскоро имах и Файърстоун (на Бриджстоун), нископрофилни, летни с подсилен борд за предният мост, но се поизносиха и ги продадох на символична цена (иначе с тях управлението беше мноого директно и сериозно държаха в завой)...
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Шопе, китайските гуми (и не само те, това важИ за всички евтини гуми) не се гледат на първата, а на втората и нататък години.
Okolo 7-8 страници назад това казах и аз. :)
karoto - специалист
Утре ми идват 4бр чисто нови Тигрици 225/50/17 :supz: :partyman:
KingLin - майстор
stoianov_n написа:
:? На моята кола, ако пусна по инерция държи 1000 оборота, ако спра пада на 700.На място са пак 700.
Това дали е от някакъв проблем, "МАЙСТОРЕ"?
Кажи що е така, че орела ми и той е така, а хюндая не.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: