Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mashadar - помощник
Здравейте,

имам монтирани следните термовентил и глава без термостат:
Изображение

Проблемът е, че дори и при минимално отворен вентил на 1-2 степен радиаторът е също толкова горещ колкото на 5. Вентилът затваря добре, защото при намаляне на степените се чува водата как почва да шуми и в дадено положение спира напълно. Получава се обаче, че имам или горещ или студен радиатор без средно положение и не мога да регулирам добре температурата в стаята.
Отделно за термоглавата ако завия затягащия й пръстен докрай върху резбата на вентила се ограничава движението на иглата на вентила и вентилът се отваря и затваря в рамките на 2 степени. Ако пък ако не завия докрай пръстенът иглата има нормален ход на движение, но пък термоглавата е хлабава и се клати.

Бихте ли ми помогнали за разрешаването на проблема? Мерси!
LazarGanev - "Велик майстор"
Гайката трябва да е завита докрай. Може да не са подбрани правилно вентил и глава - има такива с 2.5мм ход, има и с 4мм ход. Иначе така е правилната работа - при достигане на зададената стайна температура вентилът затваря напълно, без да пропуска. Като спадне стайната температура пак отваря напълно - така си работи, дори и да не ти харесва :)

Тема "Проблем с термовентил и термоглава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: