• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Sagittarius63 - специалист
Колега "Марков 75" моето хоби също са зайците,и се ядосвам като гледам колко фира хвърлям от люцерната.Ще ми се да си направя и аз машинка за гранули, та ако може да дадеш малко повече инфо за твоята,ще ти бъда много благодарен.
Илчо Илиев - майстор
От къде си Колега?
Аз също гледам зайчета и имам такава машина, направи ми я колегата-boss4eto,а и Данчо Марков ходи при него за чертеж и останалото,така,че дай координати да видим къде ще ти е по-близо,а на първо време можем да ти правим гранули..
markov_75 - специалист
Sagittarius63 написа:
Колега "Марков 75" моето хоби също са зайците,и се ядосвам като гледам колко фира хвърлям от люцерната.Ще ми се да си направя и аз машинка за гранули, та ако може да дадеш малко повече инфо за твоята,ще ти бъда много благодарен.
Много е дълго за обяснение,както казва Илчо,най-добре е да се види на место.Аз съм от Любимец и ако ти е близо, заповядай да видиш моята,ще ти помогна с каквото мога да си я направиш.
За съжаление не съм много близко до Любимец.От Благоевград съм.Иначе си прав,на място е най-добре да се види,дето се казва "око да види - ръка да пипне".И на мен,предполагам както и на повечето колеги,по-бързо ми светва лампичката,когато видя нещо направено и действуващо.
Илчо Илиев - майстор
Еми...най-близо ти е колегата boss4eto, макар да е на 215 км ,е най близо...
Другия вариант е да ровиш из нета и да търсиш информация ,из тубата има доста руски клипове,но най-добре е да се види на място и да си свалиш размери..
Остава "малкия шеф" да удари едно рамо, и като застуди още малко и намалее работата, може да си направя една разходка, да се види на място това чудо.
Здравейте,

Опитвам се да си направя машинка за пелети с 200мм матрица с въртящи се ролки и имам проблем.
В началото излизат пелети около 1 мин и после спира и започва да прави стърготините на брашно(направо на пепел) и до там.
Матрицата е 6мм с фаска 8 поръчал съм я от ebay, ролките също.

Настройки:
Оборотите на ролките са: 190
Разстояние на матрицата от ролките: 2мм
Двигател: 5.5кв

Може ли някои да сподели на какво разстояние трябва да е матрицата от ролките и в какви граници трябва да са оборотите на ролките.
NASIO - специалист
Започнах да си правя машина затова искам да питам нещо.Няколко пъти се споменава водно охлаждане.Кое трябва да се охлажда?И ако е матрицата как ще се охлади ако е с въртяща се матрица? Искам да питам също защо матриците са с различен диаметър на отворите.Има ли връзка с едроста на материала който ще се пелетира.
Онзи ден разглеждах едни руски клипчета,и там споменаха размери на матрицата спрямо отвора,като за ф6мм дебелината на матрицата трябвало да бъде 40мм,за ф4мм-25мм,за ф3мм-20мм,при широчина на матрицата 150мм.Има ли нещо вярно в тези пропорции ? И не ми стана ясно как лагеруват самите ролки.
NASIO - специалист
Sagittarius63 написа:
Онзи ден разглеждах едни руски клипчета,и там споменаха размери на матрицата спрямо отвора,като за ф6мм дебелината на матрицата трябвало да бъде 40мм,за ф4мм-25мм,за ф3мм-20мм,при широчина на матрицата 150мм.Има ли нещо вярно в тези пропорции ? И не ми стана ясно как лагеруват самите ролки.
Ако това е вярно моят труд е отишъл по дяволите.Аз започнах от матрицата и направих 3 броя (ф150)с дебелина 30мм с отвори ф5 ф6 и ф8. Като дойдат ролките от фрезист сглобявам и каквото стане. А относно лагеруването на ролките: с вградени лагери в тях.Аз ще използвам по два лагера на ролка(6007zz) А оста зависи от това дали е с въртяща или неподвижна матрица.Мен ме притеснява друго:как да предпазя лагерите на ролките от прах.Нищо че са капсуловани пак блокират. Имам нещо наум и ако излезе удачно ще кача снимки.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: