kafaka написа:нямам никаква представа от къде се правят тези настройки за модулация който казваш и този стенбай къде се намира моля да ми обясниш по подробно къде трябва да вляза защото не разбирам абсолютно нищо ,,пелетите ги взимам производител от асеновград ,който ги продава предимно за износ и има доста който не са му запечатани и ми ги дава 290 тона само си ги вързах и ги прибрах на тавана,мисля че са хубави ,защото не оставят много боклуци в пепелника ,не се почерня стъклото и достига градуса на водата без никакъв проблем,но общо взето незнам как се познават дали са хубави защото за първа година горя пелетиtoto1221 написа:моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.Колега задай и да модулира по темп.на водата и увеличи разликата в градусите при модулиране от 2 на 5 и няма да имаш ядове с изключване и включване на камината.С какви пелети си?По спомени stand by на off за да модулира по вода беше.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор
toto1221 написа:Колега ,по-назад в темата ясно е обяснено как става включването и изключването по t на вода и стайна t.Погледни между 4-7 страница ако не се лъжа по памет.kafaka написа:нямам никаква представа от къде се правят тези настройки за модулация който казваш и този стенбай къде се намира моля да ми обясниш по подробно къде трябва да вляза защото не разбирам абсолютно нищо ,,пелетите ги взимам производител от асеновград ,който ги продава предимно за износ и има доста който не са му запечатани и ми ги дава 290 тона само си ги вързах и ги прибрах на тавана,мисля че са хубави ,защото не оставят много боклуци в пепелника ,не се почерня стъклото и достига градуса на водата без никакъв проблем,но общо взето незнам как се познават дали са хубави защото за първа година горя пелетиtoto1221 написа:моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.Колега задай и да модулира по темп.на водата и увеличи разликата в градусите при модулиране от 2 на 5 и няма да имаш ядове с изключване и включване на камината.С какви пелети си?По спомени stand by на off за да модулира по вода беше.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор