• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toto1221 - специалист
kafaka написа:
toto1221 написа:
моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор
Колега задай и да модулира по темп.на водата и увеличи разликата в градусите при модулиране от 2 на 5 и няма да имаш ядове с изключване и включване на камината.С какви пелети си?По спомени stand by на off за да модулира по вода беше.
нямам никаква представа от къде се правят тези настройки за модулация който казваш и този стенбай къде се намира моля да ми обясниш по подробно къде трябва да вляза защото не разбирам абсолютно нищо ,,пелетите ги взимам производител от асеновград ,който ги продава предимно за износ и има доста който не са му запечатани и ми ги дава 290 тона само си ги вързах и ги прибрах на тавана,мисля че са хубави ,защото не оставят много боклуци в пепелника ,не се почерня стъклото и достига градуса на водата без никакъв проблем,но общо взето незнам как се познават дали са хубави защото за първа година горя пелети
kafaka - специалист
toto1221 написа:
kafaka написа:
toto1221 написа:
моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор
Колега задай и да модулира по темп.на водата и увеличи разликата в градусите при модулиране от 2 на 5 и няма да имаш ядове с изключване и включване на камината.С какви пелети си?По спомени stand by на off за да модулира по вода беше.
нямам никаква представа от къде се правят тези настройки за модулация който казваш и този стенбай къде се намира моля да ми обясниш по подробно къде трябва да вляза защото не разбирам абсолютно нищо ,,пелетите ги взимам производител от асеновград ,който ги продава предимно за износ и има доста който не са му запечатани и ми ги дава 290 тона само си ги вързах и ги прибрах на тавана,мисля че са хубави ,защото не оставят много боклуци в пепелника ,не се почерня стъклото и достига градуса на водата без никакъв проблем,но общо взето незнам как се познават дали са хубави защото за първа година горя пелети
Колега ,по-назад в темата ясно е обяснено как става включването и изключването по t на вода и стайна t.Погледни между 4-7 страница ако не се лъжа по памет.
Може ли и едно ръководство за контролера на BURNit Comfort PM 23 на BatRamboZPM@gmail.com. Благодаря предварително. :partyman:
Svetoslav Yossifov написа:
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
Не я слагай на 1 градус разлика. Трябва да са поне 2-3. ПОНЕ! Времето между 2 запалвания пряко зависи от разликата в температурите. Освен това зависи и от скоростта на помпата. Трябва да е такава, че да успява да върти по-бързо, отколкото камината загрява водата, ако се мери температурата на водата. Прати ми ръководството и може би ще мога да ти кажа повече. На тъста му монтираха такава и е в същото положение като теб, че съм се хванал да му я оправя, ама няма ръководство.
Последна промяна от BatRamboZPM на пон ное 02, 2015 5:37 pm, променено общо 1 път.
Здравейте колеги,
аз съм от една година с burn it comfort 23 и все още търся оптималните настройки за мен.
Може ли и на мен да изпратите инсталаторското упътване?
kostadinov_n@abv.bg
Благодаря :prayer:
grants - специалист
Колеги има ли някой с новия модел 13+ , който вече да експлоатира печката и дали може да се настрой да модулира по температурата на водата :roll:
filmatoplo - майстор
Ами заводско не модулира ли по температура на водата .
zlatev2000 - специалист
Моля за сервизно ръководство за Burnit 23 стария команден блок.Иска ми се да си върна някакви базови настройки, ако ги има вътре. и мейла ми е zlatev@eurositexbg.com

Доста пелети ми гори 15кг на 8-9 часа работа. Правя някви настройки , ама явно нещо не ги уцелвам . Стъклото ми почернява бързо някаде за 5-6 часа и много пепел ми остава. Трябва да я чиста всеки ден задължително. Мисля че не е много нормално това за 8 часа работа. Когато застудее и не я спирам 24 часа,трябва да я чистя 2 пъти ....абсурд.

Явно съм оплескал нещо с вентилаторите. Отук следва и въпроса ми, когато настройвате даден режим да кажем 3 , освен степен на пелети и изходящия вентилатор, барате ли пропорционално и вентилатор на входящия въздух? Аз ги променям пропорционално и мисля че тука ми е грешката с опушването и пепелта.
Камината е настроена да модулира по вода на 63 градуса и се пали в 6:30 до 8:30 след това в 17:00 - 24:00. Достига 63 градуса за 40 мин след което модулира за х време и засилва на 4 (така съм й задал) .

Къщата ми е 110кв.м външна изолация, нова дограма, всички таванои са изолирани, както и вътрешна изолация на външните стени.Общо имам 60 ребра алуминиеви, една лира на 1600мм и 100л бойлер със серпентина.
plastkomfort - специалист
Колега почни по следния начин.
Ограничи я на 1 степен корегирай пелетите и вентилатора така че да виждаш малко огънче колкото да я подържа да не изгасне.
След това на 2 да е малк по-голям и стабилен и така с всички съепени само пелети и въздух горене нищо друго.
Успех.
filmatoplo - майстор
23 ката не е ли мощна :? .
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: