Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не отварям файла нещо -кой е този котел :? .
6osi6 - майстор
rosso666 написа:
Ами щом градусите са около 100 градуса си мисля че има добро топлоотдаване
Тази схема е по-добра.
viewtopic.php?f=10&t=49704&start=40
При теб има влошено топлоотдаване от плочата пред горелката - пламъкът не загрява директно водата, а високата температура, вместо да се охлади от студената вода, се разсейва от плочата и чак след това се предава на водата. Имаш и един запушен ход, което също е минус, и ако помпата ти работи на максимални обороти, водата от радиаторите ще идва с 4-5 градуса по-топла, от колкото когато работи на минимални. Това влошава топлообмена още повече. Колкото по-студена е водата която влиза в котела, толкова по-голям топлообмен ще има.
filmatoplo - майстор
До колегата който си хареса котел Фероли , притеснява ме само киловатите 48 които искаш , тази мощност на пелетната горелка която се монтира е Р12 на която минималната мощност е 30 клв прекалено голяма -разхода също .Котела не изглежда лош но само визуално .Ако не съм разбрал -за каква площ ти е необходим , на пелети ли ще се ползва .
KillindSpree - помощник
filmatoplo написа:
До колегата който си хареса котел Фероли , притеснява ме само киловатите 48 които искаш , тази мощност на пелетната горелка която се монтира е Р12 на която минималната мощност е 30 клв прекалено голяма -разхода също .Котела не изглежда лош но само визуално .Ако не съм разбрал -за каква площ ти е необходим , на пелети ли ще се ползва .
Няма да е 48кв трябвами 30кв , ще се отоплява около 250кв с изолация и пвц дограма .Този котел много ли ще харчи око е на пелети ?
filmatoplo - майстор
Ако ще е само на пелети си вземи стоманен котел -Грейко комплект с горелката ,или котел Бош с горелка Грейко или ГП4 .Феролито има по слабо кпд -спада към събратята си -Виадрус , Симе и тем подобни чугунени котли .Горелките Фероли също са с по малко функции и с по висока минимална мощност -с което са леко по не икономични .Ако чак толкова държиш на този котел -гледай да не ти продадът с голямата горелка Р12 -прекалено мощна за 250 кв м , Р7 е достатъчна .
KillindSpree - помощник
От този имаш ли впечатления http://www.rubin2001bg.com/product.php?id=150 не е ли по добър от грейкото , като разход го дават по малко
Evgeniy - майстор
И на мен ми се видяха интересни, но прочети упътването...
На 23 страница има 2 текста, с които се "застраховат":

! Ако се използват пелети с ниско качество с неорганични примеси (пръст, пясък), с
времето ще се стигне до тяхното отлагане под формата на „силикатни“ утайки. Същите
могат да се отстранят само ръчно, което на практика означава чистене на котела, ако е
необходимо, и по няколко пъти на ден
. Котелът няма да функционира правилно.

! Този котел е предназначен за чисти дървени пелети без никакви примеси. Изгарянето
е по – качествено и експлоатационният период на горелката на котела се удължава.
rosso666 - специалист
Колеги няма ли някой собственик на пелетна система грейко.интересно ми е как се държи котела заедно с горелката. Какво е КПД то на системата.Във сайта им за съжаление още йяма информация за котела.
filmatoplo - майстор
Много добре се държи котела с горелката , особено съм удивен от 30ката като котел .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: