• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не винаги горелката може да понесе повишение на т7 по голямо от 15 , затова е заводско толкова .Палиш горелката с заводско т7 което е 15 и ако пелетите са по калорични и горят добре може да увеличи т7 с по 1 единица и наблюдаваш за наколко часа как гори -или ще задръсти горелката ако числото е по малко и пелетите не горят бързо , или пламъка ще намалява ако числото е увеличено .Когато се увеличава числото на т7 -дозите се разреждат , тоест паузата е по голяма между пусканията .Това ми идва на акъла -което пак си е свързано с качеството на пелетите .
tolytoly - напреднал
И аз мисля, че колегата трябва да намали т7. В началото пламъкът е добър, защото при палене пуска солидна порция пелети (32 сек. върти шнека заводско при палене). Постепенно количеството, което гори в скаричката намалява (защото е разредил много порциите) и започва да гори, колкото да не изгасне. Това мисля аз :-D
Windowsche - помощник
При първия ден на пускането на горелката беше с параметър t7-15 и задръстваше тръбата към шнека, а на скаричката образуваше нагар. Затова увеличих въпросния параметър на 21 и явно съм прекалил, както мислите и вие. За това не се бях сетил е затова трябва да мислят двама (както казват някои хора) а най добре цял форум :-D Ще го намаля веднага и ще наблюдавам.
Имате една черпня от мен :rock: :partyman: Благодаря
filmatoplo - майстор
Скоро пуснах една Феролка , и наблюдавам горенето , на степен 1 пламъка се крие в тръбата и не излиза , оказа се че просто шнека пуска по малко нищо че се върти 2,8 секунди и те7 е 15 .Тоест от това положение може да се излезе по два начина -с увеличаване на секундите на дозата и чрез намаляне на т7 -последното не е за препоръчване в случая защото може да задръсти .Щнека беше малко на една страна и малко по изправен , което му намаля производителността , абе примитивна работа която може да те ядосва много ако не знаеш кое да бутнеш .
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Управлението има много функции които това на Фероли няма , Натурелското у-е прави опити да пали 3 пъти , управлява 2 помпи ,визуално показва всичко което се случва и кой елемент работи , има тестови вункции пак на всеки детайл -вентилатор ,шнек ,запалка .Нстройват се времето за заплване , време разгаряне , регистриране на пламък и много други . Само забележи че човека пуснал темата е с такова управление :wink: .Аз лично съм поставял такова у-е и съм много доволен -преди това горелката беше за хвърляне , сега има нов живот .
Да добавя и аз един Плюс за Натурелското управление: По-ниска цена спрямо оригиналното!
geniya - специалист
tolytoly написа:
Колегата n.ganev беше прав!
За Viadrus U22 4 секционен са нужни 2 прави и 1 крива плочи =D>
Ето и как се побират в горивната камера:
Прикачен файл:
WP_20151028_07_39_44_Pro.jpg
Вижте как изглежда пепелта след 8 часова работа на горелката (3 часа сутрин и 5 часа вечер (това е чистенето преди да поставя втората права плоча, като в тази пепел е и пепелта, която се беше натрупала върху плочите)):
Прикачен файл:
WP_20151028_07_40_02_Pro.jpg
Предполагам, че по-едрите прашинки (черните) са от състава на пелетите (кори или други не горими) :roll:
Какво е Вашето мнение от видяното? Добри ли са пелетите или да търся по-добри за следващото зареждане :?
Как се събират тези плочи 2прави и кривата в 4 секционен?Отзад към вътрешния глидер остава ли място да преминават газовете, или се разчита да минават през отвора на кривата?На моя У22С 4секции съм с една права и кривата отпред.Хвърлихте ме в оркестъра да слагам още една.Да не бъркате нещо с втората плоча?
П.П. Няма ли да се загрява така горелката и да връща горещи газове назад?
filmatoplo - майстор
На пазара плочи колко щеш , къде по тесни , къде по широки , важното е отвора който остава да не е под 5-6 санта , броя на плочите е без значение :wink: .
tolytoly - напреднал
geniya написа:
tolytoly написа:
Колегата n.ganev беше прав!
За Viadrus U22 4 секционен са нужни 2 прави и 1 крива плочи =D>
Ето и как се побират в горивната камера:
Прикачен файл:
WP_20151028_07_39_44_Pro.jpg
Вижте как изглежда пепелта след 8 часова работа на горелката (3 часа сутрин и 5 часа вечер (това е чистенето преди да поставя втората права плоча, като в тази пепел е и пепелта, която се беше натрупала върху плочите)):
Прикачен файл:
WP_20151028_07_40_02_Pro.jpg
Предполагам, че по-едрите прашинки (черните) са от състава на пелетите (кори или други не горими) :roll:
Какво е Вашето мнение от видяното? Добри ли са пелетите или да търся по-добри за следващото зареждане :?
Как се събират тези плочи 2прави и кривата в 4 секционен?Отзад към вътрешния глидер остава ли място да преминават газовете, или се разчита да минават през отвора на кривата?На моя У22С 4секции съм с една права и кривата отпред.Хвърлихте ме в оркестъра да слагам още една.Да не бъркате нещо с втората плоча?
П.П. Няма ли да се загрява така горелката и да връща горещи газове назад?
При мен нищо не връща и да, остава ми 3-4 см. в задния край. Възможно е да има различни "отливки" на пазара (както каза колегата filmatoplo). Когато мога ще ти измеря дълбочината на правата плоча :-D

Иначе аз ги купих от човек, продаващ такива плочи в популярен сайт... правата беше 14 лв. кривата 18 лв.
geniya - специалист
Е да де, ама от снимката в поста, където са сложени три плочи и се вижда че зад тях няма никакво разстояние, откъдето да минават изх.газове.Естествено на пазара има всякакви плочи по-широки и по-тесни, но така както са поставени във Виадруса от снимката, то ми се вижда неправилно.Затова попитах да не бъркам аз нещо.И на моя котел му изрязах рифелова ламарина 6мм с която замених правата плоча и след нея остава около 6см до задния глидер, преди това бях с оригинална плоча пратена ми от Грейко.
n.ganev - майстор
tolytoly написа:
При мен нищо не връща и да, остава ми 3-4 см. в задния край.
Това е положението :cool:
Някъде бях писал, че някой ще остане доволен.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: