Всичко за дърводелството
fanti55 - напреднал
Към колегата с ПДЧ 25мм!!! Колега,на вилата имам един гардероб от Живково време... Това е бетон бе братче!!!!!!!! :-D

П.П Преди 1 година се помъчих да счупя дървената кутия на ТВ Опера ииииии после си правих сап на брадвата..... :shock: :rock:
cvetomir_77 - специалист
fanti55 написа:
Към колегата с ПДЧ 25мм!!! Колега,на вилата имам един гардероб от Живково време... Това е бетон бе братче!!!!!!!! :-D

П.П Преди 1 година се помъчих да счупя дървената кутия на ТВ Опера ииииии после си правих сап на брадвата..... :shock: :rock:

Точно това имам предвид и аз. Не може да става сравнение между 10 мм и 25 мм ПДЧ. Така че не всичко направено е от ПДЧ е калпаво.
fanti55 - напреднал
Колеги,днес се помъчих да режа ПДЧ от плот на чин! Може ли някой да ми препоръча ръчен циркуляр... (бош на 3 години си замина след малко по-силно натискане) Със дървесината нямаше проблем,но с това покритие отгоре му се ..... майката. :shock:
ZEDYCUS - майстор
:-D Бил ти е тъп циркулярния диск за да изгори циркуляра. Това покритие е 2мм гетинакс. Същото като материала на новите термо плотове, но на тях няма и 0,5мм. Затова и толкова карат. На вилата плота на старата мивка седи на открито от 4-5 години и не се е раздул. :wink:
За циркуляр ще ти препоръчам Мактек, на промоция излизат къмто 190лв. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
Аз имам ей този: https://www.nika.bg/rychen-cirkulqr-bosch-pks-55.html
И съм много доволен от него.
Това не е реклама. Мисля че това е най-добрата цена за модела и не е лош.
Все пак попитай Николай (Kumay). Има шанс да ти предложи по-добра цена, ако решиш че това е твоят циркуляр (а и друг да е пак не е грешка да се допиташ до него)

Колкото до плота от чин - "железен" е. От такъв съм си направил плота на фрезата. Изключено е да се изкриви или раздуе. освен ако не го накиснеш директно във вода. :supz:
fanti55 - напреднал
Благодаря,колеги! Боша ми хареса има добри параметри!!! Не ми е претупал ръчен циркуляр,но да имам... Имам си от тези руските Убдн 6 и ми върши страхотна работа!!! Ще посъбера парички и ще взема Бошче!!! Не е лесно, все пак съм на 17... :-D
Chefo77 - майстор
Няма да сбъркаш с Бош-а. Доволно мощен, доволно точен. И парите му не са много.
cvetomir_77 - специалист
НИКОГА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ПОДОБНИ ЛЕПИЛА, ЛАКОВЕ И БАЙЦОВЕ ОТ МАГАЗИН. Купувайте наливни лепила, байцове и лакове или с фабрични опаковки или от директни вносители и производители. Това лепило е менте. Лепих с него обкантването на работната си маса, след една седмица заваля дъжд и ми протече покрива на работилницата (тъй като не беше завършен). Масата ми беше мокра и започнах да я бърша с парцал. Лепилото, което беше "избило" се избърса, като току що разлято по масата (на етикета пише D3 SUPER). Беше се разтворило от водата, както се разтваря изсъхнало тесто.

Прикачен файл

IMG_20151103_171340.jpg
Chefo77 - майстор
Ами D3 си е чисто Ц200...
Ако искаш да държи на влага, казват, че D4 е за такива цели. Имай предвид, че се надува (ако не знаеш, естествено)!!!
cvetomir_77 - специалист
Ползвах полиуретаново преди ама ми се увидя цената (двойно по-скъпо е). От известно време ползвам това ама не съм го тествал на влага (на етикета пише че държи на влага).

Прикачен файл

IMG_20151103_185110.jpg

Тема "Дърводелски Абсурди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: