Вътре готвиш, дишаш, всичко това е влага !
С наелона става, като икономичен вариант
С наелона става, като икономичен вариант
VLADO66 написа:Ами принципно системата ти на топлоизолация която си направил е неправилна с поставянето на стиропора с под ламперията.Той е с доста по-голямо дифузно съпротивление от ватата и би спрял евентуалните пари отвътре навън във ватата,а тях ако не сложиш паробариера под картона,ще ги има.Моето мнение е, че няма смисъл от никакви мембрани и полиетилени.
staffolino написа:Колега при мен случаят е малко по различен.Тук говорим за дървена къща не за тухлен или панелен апартамент.Съгласен съм с теб, но няма принципна разлика дали къщата е дървена или кирпичена. Според мен, трябва да се спазва изискването стената да диша, за да не се развият в нея гнилостни процеси. Ако една кирпичена стена я затвориш с найлон, влагата ще кондензира в нея и стената ще се срути след време. Същото ще стане и с дървена стена - влагата няма къде да отиде и дървото ще загние.
Както казах едно с едно мненията не си приличат не тук в форума по принцип.Аз лично съм говорил с пет майстора и всеки казва различно.
Фитилчо написа:Не го слушай този, той слага Тивит и като прави любов с жена си.мАни го, сега тази вечер няма какво да прави...Аз обикновенно с илитерати като Фитилчо не искам да споря. и затова публикувам табличка за паропроницаемост на дърво. Както топлопроводност по дължина на влакната е различна от тази на топлопроводността по сечението, така и паропроницаемостта е различна. Трябва да се чете литература.
Решил е да се прави на загадъчен !
Гечев, ако нямаш какво да правиш, не го прави моля те тук !Пусни си Шоуто на Слави или WS Teleshop канала![]()
Отдавна се въздържам да ти сипя , честно.
Това мнение какво точно значеше?
С какво помогна в темата, защо според теб е по темата?
Ако ще седиш в този фурум за да сиу правиш само реклама на супер дупер матрияла, май е време да те баннат
infomar написа: Според мен, трябва да се спазва изискването стената да диша, за да не се развият в нея гнилостни процеси.Колега,
staffolino написа:Сега идва ред на вътрешната изолация където смятаме да сложим стиропор или каменна вата между самите греди и да затворим с гипскартон който да захванем директно към гредите.За любителско изпълнение вариантът с ЕПС/ХПС е по-защитен от грешки, според мен.
Дайте съвет добър избор ли е ,и с пяна ли да прикрепяме каменната вата ако използваме този вариант към който клоним.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: