Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Todorov_V - специалист
Здравейте,

Отново имам нужда от вашата помощ с молба за съвет и мнение.
Миналата седмица на тъст ми им смениха дограмата, дотук добре, обаче като се стигнало до въпроса, как да се прокарат кабелите, които преди си минаваха директно през соц черчевето са оакали нещата. Тъста предложил да сложат тръбички, което няма лошо, обаче не какви да е, а от старите алуминиеви антени (същите от които си рязахме тръбички, за да играем на фунийки едно време). Явно никой не се е сетил, че това ще създаде проблем. Нарязали три тръбички, че и така хубаво по-дълги та да има и ги сложили при запълването с пяна. Обажда ми се миналата седмица, че сега именно тези тръбички кондензират целите и направо си капе вътре, а снощи при дъждеца си е било като фунийка. За да стане още по-сложно, преди няколко дни са им обърнали прозорците и всичко вече си е измазано и затворено около дограмата и съответно тръбичките.
Дайте идея, как да го реша проблема. Да изолирам с нещо тръбите ли, да ги увия в нещо ли...да ги вадя, сменям с пластмасови и измазван на ново ли...?

Благодаря ви предварително.
nikolovvd - майстор
Едва ли е от конденз. По скоро е от водата стичаща се по кабелите.
Todorov_V - специалист
nikolovvd написа:
Едва ли е от конденз. По скоро е от водата стичаща се по кабелите.
Конденз е, защото тръбичките са изпотени и студени целите. Де да беше от кабелите, щя да го реша проблема ама на.. #-o
nikolovvd - майстор
Има едни "маркучи" от пореста гума, които се поставят на тръбите на климатиците.
Надявам се да ти свършат работа.
Todorov_V - специалист
nikolovvd написа:
Има едни "маркучи" от пореста гума, които се поставят на тръбите на климатиците.
Надявам се да ти свършат работа.
Да, това е добра идея. Ще пробвам, при първа възможност и ще пиша ефекта за да знаят и други в случай, че направят тази грешка. Благодаря за съвета. Още някой ако се сети вариант да пише.
nikolovvd - майстор
След като си "обърнал" прозорците, нямаш много голям избор. :? :)
Todorov_V - специалист
За да приключа темата ще напиша развитието на обстоятелствата.
Всичко приключи добре, но се наложи да се действа радикално, защото никаква изолация не помогна, нито изолационни мъркучета, нито изолираща лента. Лекичко и внимателно с почукване се извадиха тръбичките, смениха се с пластмасови такива и там където се нарони шпакловката просто се направи на ново. Това е, сега е екстра и няма проблем.
За съвет ще кажа, НЕ слагайте алуминиеви тръбички за кабели ако е при обстоятелства в които ще има голяма температурна разлика от единия край на тръбичката и другия. Живи и здрави!
naB4o - специалист
Точно щях да пиша за пластмасова тръбичка. И по възможност наклонът да не е към стаята :) Че и такива изпълнения съм виждал, че все едно си имаш чучурче от прозореца.

Тема "Проблем - тръбичка за кабели след поставена дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: