• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Нали е само всмукателния , тоест този който изсмуква дима от камерата и го издухва навън през отвора фи-80 през това време навлиза друг въздух за горенето от друг отвор .
ivoto - специалист
Да, на изходящата тръба е. Входящия въздух е през една тясна тръбичка.
Контролера има програма за входящ вентилатор обаче. И това тормози хората...

Това за старата ПМ23, не знам на новата ако сложили два вентилатора, защо ще са го направили...
Yordan_Angelov - помощник
Здравейте, моето сръбско близначе на 23-ката съм го настроил със стаен термостат. Направил съм настройките както е упоменато. Преди 2 вечери докато се занимавах със зелето я видях какво прави и останах силно озадачен. Та значи паля я след като съм я почистил лекичко всяка вечер стайния термостат си стои на 21 градуса, помпата включва на 45 градуса, температурата на водата съм я задал 60 градуса (не я достига никога, поне в топлото), когато достигне температурата на стайния термостат чертичката на дисплея изгасва, камината почва да модулира и след известно време дава WAIT COOLING и реално камината спира. Дотук добре аз мислех че съм постигнал това което исках да ама не. 10 минути стои в това положение и след това започва да пали, при положение че чертичката на дисплея не е светната и стайния термостат не я е включил, защото температурата в стаята е все още висока. Не мога да си обясня защо прави така, и снощи реших да и направя дневно програмиране и го направих. Снощи обаче явно при палене не е успяла да достигне температура на изходните газове и даде грешка 5 рестартирах и запали ама вместо в 4 сутринта стана в 6.
Ако някои може да даде идея.
Здравейте! Камината е Бурнит комфорт 23 и проблема е че не стартира шнека и след 3-4 мин. опити изписва Alarm!!! Предполагам се е задръстила с пелети някъде по трасето. Изчистих с прахосмукачка всички възможни пелети от бункера, но пак същото. До сега е използвана само с румънски иглолистни пелети на Швайгхофер. Ако някой има идея, какво може да е и как да се отстрани нека сподели. Благодаря.
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
стайния термостат си стои на 21 градуса, помпата включва на 45 градуса, температурата на водата съм я задал 60 градуса (не я достига никога, поне в топлото), когато достигне температурата на стайния термостат чертичката на дисплея изгасва, камината почва да модулира и след известно време дава WAIT COOLING и реално камината спира. Дотук добре аз мислех че съм постигнал това което исках да ама не. 10 минути стои в това положение и след това започва да пали.
Колега я кажи каква е стойноста на 9-4-06.
И stand by на какво положение е?
9-4-06 в момента е 7 градусда
STAND BY е на ON

Стайния термостат е на DANFFOS прост с врътка не е някакъв с дисплей, толеранса му е около 2,5 градуса, което ме устройва
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
STAND BY е на ON

Стайния термостат е на DANFFOS прост с врътка не е някакъв с дисплей, толеранса му е около 2,5 градуса, което ме устройва
Камината на 52 градуса и изключва,и после на колко се включва-38гр.?
zlatev2000 - специалист
ivoto написа:
Пичове, наистина ли вярвате, че има два вентилатора?
Аз мсиля че има 2 вентилатора, защото ей така за опит настроих входящия да е 50 оборота повече от изходящия ..... и познай.
След 30 сек веднага спря и даде аларма задръстен комин или няма тяга на комина или нещо подобно.

Ако беше само изходящ вентилатор нямаше да се получи така, .......освен ако не е зададено софтуерно да прави така....

Някой който е разглобявал да каже :)
benimm8808 написа:
Yordan_Angelov написа:
STAND BY е на ON

Да разбирам че модулира по температура на водта?
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
benimm8808 написа:
Yordan_Angelov написа:
STAND BY е на ON

Да разбирам че модулира по температура на водта?
Това незнам,ти трябва да кажеш.Просто я засечи на колко градуса изключва и после на колко включва,и сподели да го мислим.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: