Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ами според мен е супер , ако работи само на степен 1 -разхода май няма да е голям , дори и на степен 2 няма да надвиши 1 кило пелети , айде 1200 гр.Тогава защо имаш по голям разход за 24 часа , и не само ти.
lakosste - специалист
DimitarD написа:
filmatoplo написа:
Ти си мерил колко пуска шнека докато работи непрекъснато за първоначалната доза , аз казвам да се премери докато работи горелката примерно на степен 1 , докато пелетите падат отвън в торбата -слагай по малко в горелката да поддържа огъня -и така засечи за 6 минути колко ще пусне , притегли грамажа и го уножи по 10 за да разбереш колко гори на степен 1 за 1 час :wink: .
За 6 минути пуска 82грама на Р1, на час 820грама.
Значи пуска по 13-14 грама за секунда,тъй като лоад е 1 сек.Това значи ,че са доста плътни .Слънчогледовите ми за секунда пуща 5,5 грама а с дървесните ми 5 грама.-това обяснява малкото време на зареждане.
Evgeniy - майстор
За 6 мин. (360 секунди) при цикъл 80, ще пусне 4 или 5 пъти по 1 секунда. Това значи между 17 и 22 грама на секунда.
lakosste - специалист
Evgeniy написа:
За 6 мин. (360 секунди) при цикъл 80, ще пусне 4 или 5 пъти по 1 секунда. Това значи между 17 и 22 грама на секунда.
Да вярно ,че е 80 цикъла, грешката е моя.Аз го смятам за 60.Това на голяма плътност ли да се дължи?
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
на степен 2 няма да надвиши 1 кило пелети , айде 1200 гр.Тогава защо имаш по голям разход за 24 часа , и не само ти.
Абсолютно точно. 21 часа - 25 кг. Измерих и на Р3, за 6 минути пуска 204грама.
Разхода при мен беше такъв /38 кг/ защото бях настроил Set temp 70 и блъскаше само на Р3, сега е на 65 и разхода падна. Хем го знаех това от слънчогледа.
При вас незнам как е, но при мен най-малък разход ми дава когато е така: CH setup 55/Set temp 65 (10° разлика) при Burning Power P3 dT>10°, P2 dT> 5°, P1 dT> 0°

lakosste написа:
Evgeniy написа:
Да вярно ,че е 80 цикъла, грешката е моя.Аз го смятам за 60.Това на голяма плътност ли да се дължи?
И аз предполагам че е от плътността, едвам се чупят, сложих един до друг чувал иглолистни и от тези, и иглолистния изглежда със 30 процента по-пълен, а на килограми са еднакви. Съмнявам се в калоричността им и имам притеснения от това че при тези настройки камерата се пълни с жар след 2-3 часа работа, след което шнека товари отгоре върху жарта и така.

Днес изчистих горивната камера, и като се запали ми се видя пукнатина около 2 см
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:wink: Айде почна се .
Естествено, че ще се почне :проба:
Да хващат в Грейко да правят повече глави, че се пукат преди изтичането на гаранцията.А уж жароустойчива ламарина, незнам си кво, и т.н. и т.н.Ами след 5-6години, кво ще е, не ми се мисли!!! :shock:

П.П. Не може ли, да оставят заваръчните шевове да не ги зачистват, запилват, за да не се пукат?
шоп - майстор
geniya има резон в питането ти.

Въпреки че съм учил само 4 години топла и студена обработка на металите знам, че има над 50 вида неръждаема стомана, горе долу още толкова видове добавъча стомана при заварка и незнайно колко вида и под вида темпериране и технологии.

Демек...заваряване на така наречените жароустойчиви стомани и чугуни не е за всеки. Какво казва един мой приятел спец в тази област: измряха вече майсторите!!!
geniya - специалист
Има и още как.По принцип съм супер доволен от горелката като цяло и няма да се върна никога към въглищата, но не ми се сменя главата на горелката през 2-3 години.Дал съм 2000лв. за горелка и ако се прецака няма да ми е изобщо приятно :проба: .Не че няма да си купя нова глава, ама не е там работата.Поне да изкара 5-6години, а що не и 10-12год.Един ламаринен котел изкарва повече години.
lakosste - специалист
geniya написа:
Има и още как.По принцип съм супер доволен от горелката като цяло и няма да се върна никога към въглищата, но не ми се сменя главата на горелката през 2-3 години.Дал съм 2000лв. за горелка и ако се прецака няма да ми е изобщо приятно :проба: .Не че няма да си купя нова глава, ама не е там работата.Поне да изкара 5-6години, а що не и 10-12год.Един ламаринен котел изкарва повече години.
Съгласен съм напълно.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: