• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте, предстои ми финишна мазилка на къщата, която се намира до морето. Гледам, че между силиконовата и силикат-силиконовата примерно на една марка има доста голяма разлика в цената. От какво идва тя? Ще имам ли проблем със силион-силикатната или обезателно да купувам силиконова?

Доста квадрати са и естествено цената има значение, но примерно ако едната почва да се рони след 3 години, другата след 10, бих предпочел да дам повече пари но за по-качествената. Та, въпроса ми е, като съотношение цена/качество, какво да избера? Благодаря предварително за съветите.
шоп - майстор
Привет, дори и силикатната няма да започне да се рони след 3 години. Аз изкарах 5-6 години само на две ръце шпакловка с фибри. Проблеми нямаше.

Все пак инвестирах в една от най-скъпите силиконови мазилки, защото това е най-външният защитен слой от УВ лъчи, вода, прах и т.н.

Мия фасадата с пароструйка дори:-)
Последна промяна от шоп на ср ное 04, 2015 6:51 pm, променено общо 1 път.
Здрасти, мерси за отговора. Аз в интернет намерих доста за силикатната и силиконовата и разликите между тях, по-скоро ме интересува за тая силикон-силикатна някой да сподели, защото за нея не откривам информация и какви са и разликите с другите
radius - майстор
Като си на морето да не би да ти пръскат вълните по фасадата. Това, според мен, е измислица на производителите.
Силикатните мазилки са много хубави и имат плюсове спрямо силиконовите. Пиши и конкретно какво си харесал.
Сподели за останалите компоненти от системата за ТИ, избора на мазилка е свързан и с тях.
Останалите елементи са стиропор и шпакловка на циментова основа, на вебер.

Мазилките, които гледам в момента са на Церезит тази силикон-силикат и на Капарол силиконова, като разликата в цената е съществена. За това и питам дали мога да мина с по-евтиния вариант (на церезит) или да купувам задължително силиконова. С две думи, интересува ме разликата в качеството толкова ли е голяма, колкото разликата в цената (близо 30%)
VLADO66 - майстор
Забелязал съм на морето,че от влажния климат някои фасади почерняват.Явно имат значение мазилките за морски климат.Не взимай Церезит,само марката е прехвалена-вижда се че се омокря при дъжд,което е лош атестат за скъпа мазилка.Моята къща я направих с JUB и десета година не е мръднала.
Да уточня, че се занимавам с уеб дизайн, та нищо общо с мазилките и та въпросите ми може да са малко неуместни.

На сайта на JUB което видях е Акрилна мраморна мазилка, т.е би тряблвало да спада към полимерните, тези не са ли най-ниския клас? Ти като я прави преди 10 години, да не би да са имали силиконови, а сега да произвеждат други мазилки?

И ако Церезита не става, да поставя въпроса по друг начин, можете ли да ми препоръчате мазилка, която да е за морски климат и да е с добро съотношение цена/качество.
Sagittarius63 - специалист
На Оргахим.В момента още има промоция за безплатно оцветяване,като цената на бялата е 50,00лв.Поне ние я продаваме на тая цена, като за по-голямо количество може да се направи и отстъпка.
VLADO66 - майстор
george_sg написа:
Да уточня, че се занимавам с уеб дизайн, та нищо общо с мазилките и та въпросите ми може да са малко неуместни.

На сайта на JUB което видях е Акрилна мраморна мазилка, т.е би тряблвало да спада към полимерните, тези не са ли най-ниския клас? Ти като я прави преди 10 години, да не би да са имали силиконови, а сега да произвеждат други мазилки?

И ако Церезита не става, да поставя въпроса по друг начин, можете ли да ми препоръчате мазилка, която да е за морски климат и да е с добро съотношение цена/качество.
Преди имаха два вида мазилки ,но явно са ги обединили.За такава става въпрос зърно 2мм http://dekoracii-jub.com/produktov-kata ... a-mark-pro
  • 1
  • 2

Тема "Разлика между силиконова и силикон-силикатна мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: