• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vio
filmatoplo , в теб ми беше надеждата :| Определено си прав за фотодатчика - проблема е, че пелетките се натрупват пред него. Причината е прекалена доза и/или по-голяма дължина. Имате ли идея, от къде да регулирам дозите ?

Комина е супер, според замерванията на момчетата. "Кюнците" се чистят веднъж в месеца... Моля, някой, който разбира да сподели настройки с мен :roll:
filmatoplo - майстор
В мен е де , нали четеш какво пиша :) влиза се в менюто с парола и се правят настрпйки на дозите .Когато се натрупа купчинката -датчика не вижда пламъка .Ако горелката е пред мен ще я оправя , най лесно и безпроблемно ще работи със смяна на управлението с Натурела -ще се оправи .
naskov - майстор
Ако имаш възможност направи шнека по-изправен и количеството на пелетите ще намалее.
Разгледай проблема по мащабно.

ПЪРВО. На тоя дългуч u22 (със сигурност е от 8 секции нагоре демек над метър) му сложихте и пред камера =D> =D> =D> БРАВО!! Правилно си се сетил - ПОД КАМЕРА. Лесно се взимат паричките с готовият кит (пред камера) и после клиента да му мисли...

Правиш си под камера по размера на котела от винкел поне 45, и ламарина. Вратата може да си избираш от къде да е, може да е отпред на котела или отстрани. Бе сигурно може и отзад , но не съм пробвал. Обличаш камерата вътрешно - с вермакулит или тухли, или външно с вата каменна, както ти харесва. Ако е външно се облича най-накрая. Сега идва забавната част - разкачаш котела събличаш го и го събаряш. Режеш отдолу и монтираш камерата с болтове. След това го изправяш и сещаш се какво...Може да пробваш и да го надигаш с крикове...

ВТОРО, Водата ти е много, над половин кубик така като те слушам.Да не казвам и кубик От което следва и третото, но за него по-долу.

Изрежи и шунтираи старият отворен разширител от тавана - като го замениш с мембранен. И ако нямаш помпа сега е момента за нея. Така ще си намалиш водният обем с поне 100 литра и няма да топлиш излишно разширителя по тавана.

ТРЕТО. Тази горелка според мен е яко изпържена. Опитали са се да извадят като мощност всичко каквото могат. Заради многото вода в системата и мястото на монтиране пред котела, някой гении (ПРОДАВАЧ) се е усетил накрая, че горелката идва малка. Ама вече е било късно и се е опитал да я изпържи. За да извадиш 50+ кВт стартово ти трябват едни 12-15 Кг. на час. Ама как пусто да ги изгориш в тази малка глава и те почват да падат, да падат, да падат....

Наври горелката отдолу, веднага ще видиш разликата, с настройките се оправяй сам. За 2+ години с нея все нещо трябва да си научил...
belov_90 - помощник
Привет, имам проблем с горелка ерато GP 32 IV генерация, започна да трупа шлака в пепелника на горелката и се налага почистване всяка сутрин.
Миналата година нямаше такъв проблем, пелетите са еднакви без разлика, благодаря предварително!
filmatoplo - майстор
Шлака прави само от пелетите .Смени ги эа проба с други .
energo - специалист
vio написа:
Здравейте,

Имам нужда от вашето съдействие и съвети за следната конфигурация :
Къща с използваема квадратура около 450 м2 със стара отоплителна система (на около 20 г.), котел Viadrus hercules u 26 + ЕРАТО GP45 - IV ГЕНЕРАЦИЯ.

Резултата е завишен разход на пелети и неизправна работа на горелката. Момчетата, които монтираха горелката идваха няколко пъти в периода на гаранция, но така и не постигнаха безпроблемна работа:

Изображение

Изображение

Изображение

След малко време прекарано във форума и Интернет стигнах до извода, че viadrus u26 + GP45 не е добра комбинация.

1. НЕ намерих настройки за точно тази горелка - ще съм ви благодарен, ако споделите с мен такива + кода за влизане в "допълнителните настройки".

2. Ако промяната на настройките не помогне, мисля да пробвам с друго управление NPBC-V3M. Вариант ли е?

3. Третото, което съм замислил е допълнителна "горивна" камера с изолация от шамотни плочи, които да предотвратят изгарянето на изделието, която да се монтира под котела . В момента, заради съществуващият котел има монтирана предкамера, от която според мен идват повечето проблеми.

От Грейко-толкова...,ама първо си купувате и после във форумите. Иначе котела си е екстра...
emilkitai - напреднал
Какво Грейко, какви 5лв.
Makro - напреднал
За съжаление тази година има много некачествени пелети на пазара, включително и с всевъзможни добавки.
Пробвайте с пелети на Ахира примерно.
Ако например в пелетите за слепване е вложена царевица или друго нишесте, пелетите след изгаряне не се разпадат и задръстват горивната глава . Затова се налага често почистване.
  • 1
  • 2

Тема "Проблемна работа на Котел Viadrus hercules u 26 + ЕРАТО GP45 - IV генерация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: