Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
Колеги, имам нужда от съвет, как да настроя горелката че да не се образува купчина жар в главата. Въпреки че циклите са разредени на максимум, горелката не успява да ги изгори напълно. Пробвах с увеличаване на вентилатора, но така губи осветеността. Преди малко разрових тази купчинка, оказа се че цялата глава е пълна с жар а не пепел и като че ли тръгна нормално т. е. появи се синият пламък в края /над отворите/ това което наричате подкова. Проблема е че тази купчина жар закрива фотосондата и от там следва гасене. На Р2 осветеността варира от 0 -20, на Р3 от 70-140.
Текущите настройки са P3 - 1/30 sec Fan 50%, P2 - 1/60 sec Fan 48%, P1 - 1/80 sec Fan 45%, IR Setup > 30/10s < 5/240s, Duty 200%
:? Нормално ли е при студен старт под току що запалените пелети да има влага? Вчера преди да видя цепката като рових го установих.
Последна промяна от DimitarD на чет ное 05, 2015 6:19 pm, променено общо 1 път.
bai_bradyra - специалист
Здравейте!
Прибирам се днес и отивам да пусна малко топло и виждам това:

Изображение
Стои и не мърда :axe: Някакви идеи?
Благодаря предварително.
п.п. Спирал е тока. Може ли да е изгоряла платката?
LazarGanev - "Велик майстор"
Натисни щекерчето на кабела, който свързва дисплея с главната платка, може да се е разместило и не прави добър контакт
bai_bradyra - специалист
Пробвано без ефект. Също така проверка предпазители, опит за влизане в сервизно меню и врщане на заводски настройки пак без ефект. Изключване от захранването за около час и последващо включване без ефект.
bai_bradyra написа:
Здравейте!
Прибирам се днес и отивам да пусна малко топло и виждам това:

Изображение
Стои и не мърда :axe: Някакви идеи?
Благодаря предварително.
п.п. Спирал е тока. Може ли да е изгоряла платката?
Да ти дам телефона на Николай Цветанов, да му звъннеш???

Не знам..

Като решиш проблема, пиши за да е полезен опита ти във форума.
bai_bradyra - специалист
След разговор с Г.Оряховица следва смяна на платка.
bai_bradyra - специалист
Платката е сменена всичко е 6.. :partyman:
DimitarD - специалист
bai_bradyra написа:
Платката е сменена всичко е 6.. :partyman:
Честито, и аз се справих.
yancho_lud - специалист
С малко късмет си намерих горелка Greyko rb20 на много добра цена и за сега искам да помоля за помощ само по два въпроса.Котела ми е Atmos dc25s и мисля да монтирам горелката на долната врата, а въпросите ми са:
На малкия или на големия фланец е по добре да се монтира главата?
Махнах керамичната дюза от котела и отдолу се показа това на снимката, трябва ли да изрязвам тази ламарина която е играела ролята на стойка за дюзата или отвора е достатъчен?

Изображение
шоп - майстор
За пореден път пиша, че на атмусите колегите от чехия и полша горелките им ги монтират на горните врати. Който е запознат с теорият на пиролизата ще ме разбере.

В бг монтажници и колеги от форума като филматопло ги монторат на долната врата. Аз не бих пипал и развалил атмус, който гори ефективно евтина дървесина за да му слагам скъпа горелка с гориво още по-скъпи пелети със съмнително качество, но би заложилл на опита на чуждестранните колеги.

Прикачен файл

atmos-ac-25-s-original.jpg
atmos-ac-25-s-original.jpg (59.64 KиБ) Видяна 1825 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: