• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Едва ли някой ще се хване да го реализира това де , аз скоро щях да имам такава възможност -но клиента се отказа по ради финансови причини , предполагам го е направил за по евтино с др майстор :wink: за жалост не знам какво се е получило за да споделя .
v_tan - специалист
Кое? С двете помпи и два смесителя? При мен е така. Байпаса съм направил с парче тръба pex. Работи идеално. Правих експерименти и без байпас и без антикондензен смесител, ама не е по-добре.
velik_kazakov - напреднал
Привет, малко със закъснение но сега стигнах до наредбата на тръбите. Наредил съм три спални и коридор и ако има забележки сега е момента, че утре ще редя останалата част от къщата. Извинявам се за качеството предварително, но беше малко тъмно като снимах.
Между другото, не се работи трудно с тръбата като се ползват скоби, доста бързо ги оправихме. Отне ми около 3-4 часа за трите спални с пробиване на стените, че имам тръби през стените към колектора.

Прикачен файл

IMG_4045.JPG

Прикачен файл

IMG_4044.JPG

Прикачен файл

IMG_4043.JPG

Прикачен файл

IMG_4042.JPG

Прикачен файл

IMG_4038.JPG
vsterev - специалист
velik_kazakov написа:
Привет, малко със закъснение но сега стигнах до наредбата на тръбите. Наредил съм три спални и коридор и ако има забележки сега е момента, че утре ще редя останалата част от къщата. Извинявам се за качеството предварително, но беше малко тъмно като снимах.
Между другото, не се работи трудно с тръбата като се ползват скоби, доста бързо ги оправихме. Отне ми около 3-4 часа за трите спални с пробиване на стените, че имам тръби през стените към колектора.
Здравей, колко ти излезна колекторната група, на мен ми трябва за 4 кръга със смесител и циркулационна помпа ?
gogobg - помощник
Вичо, спри да се занимаваш с глупости ами върви да правиш принтери. От такива като тебе майсторите останаха без работа!
Майтапя се ! Хубаво е станало и е време да си смениш занаята!
filmatoplo - майстор
Браво бе -60 % от фирмите които се занимават с отопление -не могат да направят такова нещо :wink: .
А вие от де знаете, че се занимавам с принтери?
Иначе за цените:
alpha2 (без L :)) 15-60 130 (същото е като 25-60 само модела дето е правен само за UK, иначе присъединяването също е на 1 и 1/2) - средна цена 207,75 - купих две с разлика 10-ина лв между двете. Едната ще се ползва за водна риза или за слънчевия колектор;
колекторите - 203 лв (9 кръга са, на 1 1/4 холендрови връзки окомплектовани с кранове за задвижки и дебитомери);
термовентила - ESBE VTA 322 20-43oC - 108.83лв;
връзките на 3/4 от 17x2 бяха по 1.5 евро, фолиото около 1лв/м2,лентата до стената и тя към 1лв/м ми излезе и скобите 2000 за към 40 евро.
Доста пари дадох за медните тръби и колена и крановете - май някъде към 200 лв излезе то с връзките за помпата и 40лв манометри.

Може и да пропускам нещо. Ако някой нещо го интересува конкретно да драсне, ако мога ще помагам.

Иначе днес свърших и останалата част, но много бързах да тръгна и не съм направил снимки.
filmatoplo - майстор
Тръбата е Рехау фи-17 така ли , колко струва тя .
mindless - специалист
velik_kazakov, станало е чудесно. Да се надяваме, че и аз ще се справя подобаващо след известно време :). Иначе единственото, което се сещам и виждам е, че не си сложил фуги на вратите в помещенията. Не знам, колко е важно това, но четох, че е препоръчително. Имам предвид това: Изображение.
Важни са и тези защитни тръби на фугата, за да предпазват тръбата при евентуални движения на замазката в този участък.

P.S. Като гледам цените на материалите, които си цитирал предполагам си пазарувал в интернет, най-вероятно ebay, ще потвърдиш ли?
Тръбата е 17х2 rehau - 1.44 лв/м я взех - влезнаха точно 500м (един кангал от 500м и няма никакъв отпадък понеже навиваш и режеш затова я взех на голямо топче).
Фугите ще ги правя със замазката като се прави - полага се замазката и се реже 3-4мм с ножа за бетон. Само гофрета трябва да сложа по 20-ина см под вратите да хванат фугата.
Да помпите са от UK, а останалите неща от Германия. Проблема е само, че се чака 10-15 дни да дойдат. Но мисля, че си заслужаваше чакането :).

И да добавя няколко снимки от преди малко - хола готов и колекторите навързани. Утре ще има тест драйв на помпата с пълна система.

Прикачен файл

IMG_4055.JPG

Прикачен файл

IMG_4053.JPG

Прикачен файл

IMG_4051.JPG

Прикачен файл

IMG_4050.JPG
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88