Привет,построих си къща наскоро,е не е още завършена но напредвам всеки ден:).След многократни посещения на централата на Софийска Вода,подаване на молби,чакане и получаване на уникално адекватни отговори от типа на ами пред къщата ви не минава магистрален водопровод(той минава на 65 метра от нея) и не можем да ви помогнем.Реших да им покажа комбинация от три пръста и вложих 5000 лв. в 47 метров сондаж.Не,че имам много пари но не мога да се примиря с това ,че трябва да се моля и да бутам рушвети на някой за това да му давам после цял живот пари.Сега резултата е ,че имам добър дебит на вода.Остава да реша как да снабдявам къщата с водата от сондата.Имам добра техническа грамотност но до сега с вода не съм се занимавал.Хл.техника ми е специалността.Та давайте идеи дали потопяема помпа и после хидрофор с резервоар с датчици за контрол на нивото.Дали само хидрофорен съд с потопяемата помпа и пресостат.Мога ли да управлявам честотно помпата заради дебита и т.н.Положението е тежко щото трябва да се нанасям възможно най-скоро.Така ,че МОЛЯ всички специалисти в таз област да помогнат.
На кой метър е водата , и диаметъра на сондажа . Евент. дебит ?
Не виждам нищо лошо в рушветите , нито да вземам нито да давам .
Прескачаш бюрокрацията .
Обслужват те мн. по-бързо и качествено , излиза по- ефтино .