• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogobg - помощник
Здравейте!
Чистачката на котела спря да работи.
Като разглобих видях че липсва часта която е между мотора и чистачката .
Та въпроса ми е , продава ли се тази част отделно.
n.ganev - майстор
Така е като обещаваш да се :partyman: като си дойдеш, а не се обаждаш :yawinkle: .
gogobg - помощник
Не съм си идвал по панаира. Точно тогава ми пристигнаха 4 тона пелети и трябваше да ги прибера.
gim - специалист
За две седмици работа горелката се задръсти четири пъти.Забелязах че, пелетите не слизат до хоризонталната част на горивната камера.По неясна за мен причина успяват да се задържат върху наклонената повърхност.Резултата е плавно загасване и препълване с гориво чак до маркуча.
Ако някой е имал такъв проблем, моля да помогне със съвет и напътствия за разрешаването му!

ПП : горелката е монтирана с правилния наклон(проверих)
plastkomfort - специалист
Увеличи времето между подаванията
val303 - специалист
Здравейте колеги. Купих си нова горелка,с новия софтуер,но постоянно ми рестартира. Някой имал ли е този проблем и от какво може да е?
gim - специалист
Провери темп. на водата дали достига до горната граница на хистерезиса.Ако е така , намали мощността или дигни хистерезиса.
шоп - майстор
gim, мога да твърдя, че с котлите КЧМ 5 съм на ти

Тази схема, която си дал е подвеждаща. През отверствия 3,4,5,6,7 газовете минават само през малки странични процепи. Те са важи за термодинамиката на газовете. Основният поток е през 8.

За да повишиш КПД то на КЧМ и да го направиш почти пълен триходов котел трябва да запушиш с две ламаринки отвори 1 и 2. Аз имам два 5 секционни котли кчм5 и за тази цел използвам ляти прави чугунени плочи от Виадрус. По 10 лв бройката струват и са вечни.

Отделно ти препоръчвам над горелката да монтираш така нареченият катализатор ( дожигател по руски) от карборундов шмиргелов диск. Прочети малко из руските, полските и чешки форуми. Ако не разбираш езика ще търся снимки.Ако инвестираш малко време и средства и направиш кутия под котела ще си свирукаш. КПД то ще се повиши с около 5%, защото и силно оребрената скара ще ти е топлообменник.

Успехи. КЧМ котлита са дуракоустойчиви. И да искаш да ги спукаш ще ти е трудно. Може би пълно замръзване ще спъка този котел.

Прикачен файл

кчм.jpg
кчм.jpg (62.28 KиБ) Видяна 1797 пъти
val303 - специалист
[quote="gim"]Провери темп. на водата дали достига до горната граница на хистерезиса.Ако е така , намали мощността или дигни хистерезиса.[/quote Не достига до хистерезис. Гасне без абсулютно никаква причина. Изписва- Почистване при старт. Чисти 10м и пак тръгва.
gim - специалист
val303 Друга причина може да е малко гориво докато работи на минимум.Ако луксовете спаднат под 5 мисля че се рестартира горелката.Това е само предположение в което не съм сигурен.

ШОП Не съм искал да подвеждам, целта на тази скица е да питам как се монтира преградата правилно.И за това filmatoplo ме корегира(за коет съм му благодарен). Монтирал съм я хоризонтално, както е показано на втората схема(от стр.43) като вариант b.
С чуждите езици съм много зле.Та затова ще те моля да дадеш подробности за дожигатела и кутията под котела!
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: