LazarGanev написа:Аз пък мисля, че оползотворяването на сламата и всякакви земеделски отпадъци не е безсмислено и ще има все по-голямо приложение в бъдеще, при тези растящи цени на енергията. Това разбира се ще доведе до разработването на съоръжения за изгаряне на такива отпадъци. И сега има производство на такива пелети, и сега има български евтини горелки за тяхното оползотворяване, така че тази нива ще продължава да се разорава.Здравейте на всички.от няколко дни попаднах на този сайт който е изключително интересен!!! естествено попаднах тук търсейки решение на един наболял въпрос...искам да сложа пелетна горелка на моя bocsh solid 2000b.ще се радвам ако ми помогнете с избора на горелката.отоплявам двуетажна къща с около 85 квадрата етажа! имам алуминиеви радиатора общо!
Илко, мога да те ориентирам за такава горелка, няма да ти излезе по-скъпо от дървата и то при покупка на сламени пелети, но не мога да ти помогна за производството
170 глидера-H600
1-лира
и един бойлер 80 литра!
не мога да преценя каква мощност да бъде горелката..а след това и каква марка-като не желая да капризна от към пелети!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ И МИ ПОМОГНАТ!!!