Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
+1 иска почистване и ще работи добре , особено ако има нагар в малкия шнек , и вече колкото искара запалката :) .За пича с настройките -да намали подаването в секунди за степените на полувина от заводските на първо време .
aspirebg - напреднал
Котела и горелката са на Грейко 32KW-я, пелетите ми се струват учудващо малки(дребни) сравнение с дървесните които горих преди това или може би са кофти партида и са натрошени много. Настройките са си фабричните P3 8.5/45 цикъл /46 въздух P2 4.5/45/43 P1 3/45/40
filmatoplo - майстор
Ужас намаляй бързо подаването наполвина .на трета степен 4 , на втора 2 , на първа 1,2 . цикъла за сега да седи така , въздха не намаляй повече от това , увеличаване може според това как горят пелетите .Но за да бъдем сериозни -трябва да ти я види някой който разбира , този който ти я продаде не разбира ли :wink: .
aspirebg - напреднал
Може и някой простотия на изръся :) но ако намаля на половина не и ли свалям така мощноста? Ето и снимки. При дървесните определено по напред горяха и въпросната подкова беше по тънка.

Прикачен файл

20151107_190657_HDR.jpg
20151107_190657_HDR.jpg (104.54 KиБ) Видяна 1687 пъти

Прикачен файл

20151107_190825.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Увеличи въздуха на 50% за Р3
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
Ужас намаляй бързо подаването наполвина .на трета степен 4 , на втора 2 , на първа 1,2 . цикъла за сега да седи така , въздха не намаляй повече от това , увеличаване може според това как горят пелетите .Но за да бъдем сериозни -трябва да ти я види някой който разбира , този който ти я продаде не разбира ли :wink: .
Той не е казал колко киловата е горелката а само котела.Според мен наполовина не е ли прекалено.Вие сте разбирачите, но за мен само трета степен трябва да намали малко и то зависи каква големина е горелката де.
Все пак са слънчогледови пелети.
Между-другото я си премери колко пелети ти пуска като грамаж за определено време.Филма е обяснил как малко по-назад, мисля.
DimitarD - специалист
Настрйките за РБ20 и 30 не са ли еднакви? Съседа има 20 и настройките на слънчогледа бяха идентични с моите, разхода също.
aspirebg - напреднал
С дървесните работеше нормално на 2 степен сиреч достигаше ми мощност за консуматорите. Нагласил съм го на 75гр. и тя като си премине на 2 степен плътно си ги държи 66гр.(консуматорите са ми някъде към 18КВ мощности). Горелката е РБ30. Тука също си тръгна нормално със заводските настройки но след час два почва да затлачва и губи пламъка. Иначе с тези пелети засякох пуска 26.600кг на час.
LazarGanev - "Велик майстор"
aspirebg написа:
Иначе с тези пелети засякох пуска 26.600кг на час.
Колко пуска? РБ30 трябва да пуска към 7кг/час на мощност 3!
димитар кисиов - специалист
Няма как да се настрова през форума ще е добре дасе обадиш на твоя доставчик

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: