• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
Колеги обяснете му как да си провери дали му е здрава мембраната че кълва през телефона.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е как - като натиснеш игличката на вентила - ако излиза вода - значи е чао
Johny - майстор
Да с дигитални глави съм. Когато ги монтирах и настроих по часове, разхода ми падна с около 30%.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами според мен ако увеличиш зададената температура по-лесно ще влиза в този режим. Трябва да се пробва
Johny - майстор
Oк, да се оправя с РС, после ще експериментирам.
Тани - модератор
LazarGanev написа:
Е как - като натиснеш игличката на вентила - ако излиза вода - значи е чао
А ако не излиза нито въздух, нито вода, ще трябва да го напомпи :wink: Също и ако налягането е ниско!
Antonii - майстор
Ако при затваряне на термоглавите спира циркулацията в системата. От това на котела може да му сработи защитата от прегряване.
Johny - майстор
Тани написа:
А ако не излиза нито въздух, нито вода, ще трябва да го напомпи :wink: Също и ако налягането е ниско!
За съжаление потече вода :motz: . Натиснах игличката на вентила по-продължително и водата дойде. Утре трябва да получа новият разширителен съд.
Благодаря на всички отзовали се. В ваша помощ поставихме правилната диагноза, което е много важно за лечението. От друга страна се ограмотих за този елемент от отоплителните системи. :prayer:
lov - майстор
То винаги има първи път :x И лошото е че научаваме нещата по трудния начин.
:partyman:
Johny - майстор
Смених РС и със задоволство мога да кажа, че нещата се оправиха. Смятам, че проблемът с прегряването също ще отпадне, но за това са нужни по-дълги наблюдения.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от предпазният клапан на газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: