• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 68
Всичко за дърводелството
sreky - специалист
Защо плочите винаги са правоъгълни, има ли логика, мисля че след кръга следващата здрава форма е квадрата и след това правоъгълника? Така поне аз си го представям във въображението си.[/quote]

Заради дръжките на фрезата е,като я вадиш и слагаш отгоре е по лесно,ако направиш плочата квадрат ще се получи доста голям и ще е по неудобен за работа.Ако си гледал клипчета из нета за фрезите които слагат на стойките на циркулярите там не използват плочи а дирекно захващат за плота с 3-4 болта и правят отвор директно с правия фрезер -ето нещо таковаhttps://www.youtube.com/watch?v=nZ8SvxARMEA
bulhomes2 - майстор
takeda написа:
Благодаря за отговорите. Колкото до това да си взема спарки, деволта ми излезе доста по-на сметка, пък и съм чувал доста негативи за спаркито и за това везните натежаха за деволта. ...
Много правилно. Форумите са пълни с идиоти с мижав опит, но дават акъли. Спарки имам една резачка и никога повече няма да си купя нещо с тази марка.
bagera1 - специалист
Bulhomes, июам полирфлекс спарки и е отнесъл доста бой, на работата имаме един от 10г. Като все още работи, а де ползва много. Имат и добри и лоши ;)
П.П. забравих още едно спарки което имам :) ексцентър шлайф 150мм, здрав но до там. Като работа и ергономия няма абсолютно нищо общо с такива на фестул, рупес или син бош
Последна промяна от bagera1 на пон ное 09, 2015 10:28 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Няма лошо. Със сигурност трябва да имат нещо свястно, за да са толкова позната марка. Против съм категоричните твърдения, с неясна база. Виж ти си се обосновал добре - казваш до какво имаш ти достъп и колко време работи. Грифин и Бимбаецо имат много хубав блог в който имат сравнения за различни машини и са страхотен изтоник за такава информация. А това, че някой си си купил някаква машина, или си боядисал калкника със спрей, и твърди, че това е върхът - затова казвам по-нагоре, че човек не бива да разчита на такива мнения.
EDI - майстор
205-иците на СПАРКИ, а и по-маломощните преди време имаха проблеми с лагерите, сега не знам дали са го оправили този проблем.
takeda - помощник
EDI, къде е най-сигурно да пратя фрезата на профилактика, където няма да ми подменят части и ще я профилират съвестно и качествено. Аз съм от Казанлък и тук не знам да има такова място. Всички фрезери ли стават и за плексиглас?
EDI - майстор
Ами никъде не я пращай, действай в къщи.Свали и капаците и я продухай идеално, виж четките как са, като начало това стига.Пусни я да работи и ако лагерите не вият и няма биене на вала, значи е готова за работа.Плексигласа, а и другите пластмаси са много гадни за фрезоване.Трябва ти остър фрезер, по-ниски обороти и малко вкопаване, трябва да работиш на пасове от по 2-3 мм според пластмасата, иначе ще прегрее и замаже, както каза горе един колега, май ГРИФИН беше.Като започнеш да правиш канала, ще усетиш конкретния плексиглас как е на рязане.И си слагай задължително очила, че стружките на пластмасите, а и не само на пластмасите, имат гадното свойство да влизат дето не трябва.
Тани - модератор
Хубаво би било да обдухваш мястото на фрезоване с компресор за да се охлажда :idea:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: