Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Тъй като предната тема стана бая дебела тема ще отворя друга :)

За съжаление започвам с въпрос породен от лошите намерения на някой "мили" съседи :axe: !
Очаквах нещо подобно,ама баш пред нас-не :shock:
Кажете с какво може да се позамаже положението :cry:
Гледах едни маркери дето преди време ги рекламираха по телевизора :rolleyes:
Изображение
kuger - майстор
Честито, много са закъснели дори :shock: Предишната ми кола ми я "честитиха" още същата вечер, като я докарах.
Сегашната е на село все още, ама като се прибера ще е същото.
Chefo77 - майстор
Преди много време одрах зверски Корса-та на една телена ограда (малко, 2 калника и една врата). Използвах някаква химия на Turtle Wax и да ти кажа, голяма част от драскотините се заличиха. Остана само най-дълбоката част. Може да видиш при някой представител да ти каже кое точно е за твоя проблем.
И съжалявам за колата. Простаци бол.
А ако не стане, има един във форума, който за може да ти каже как да пребоядисаш калника за 10-ачка. :lol:
kr1100 - майстор
:? Идиоти колкото искаш
Ако те успокоява и моята я надраха вечер през 2011г още като "нова' пред банка.На камерата се вижда закачулен силует.
nv952 - майстор
kr1100 написа:
Ако те успокоява
Я-точно темата която търся най отгоре :?
И нее,не ме успокоява :(
Днеска два пъти щеше да ме подпрат! (за колата става въпрос :lol: )
И втория вече успяха! :x
Първата случка:
Прибирам се преди малко от село и в най новият квартал на Бургас ремонтират главната улица и по тази причина трафика минава през малките!
Нема лошо обаче един на "Т" образното кръстовище се размина на милиметри с предният ми ляв фар :axe:
Аз даже помислих че ме одра прилично :shock:
Но слава Богу само шока ми остана :cool:

Втората по неприятна случка е в баш центъра на Бургас!

Както знаете има синя зона :butthead:
Та аз като нормален човек си спирам в клетката която е начертана и понеже улицата е еднопосочна чакам да минат колите за да сляза спокойно!
Минаха три и последната гледа едва едва се мъкне!
И по едно време както я гледах в огледалото ...така и останах без ляво огледало :evil:
Добрата вест е че дядото щеше да завива към двора си и се блъсна в огледалото с около 4-5 км/ч
А като се сетих колко струва едно огледало...... :toimonster:
НО те ората са го измислили :roll:
Даже преди няколко дни пак четох книжката и там пишеше че ако някой го блъсне няма да се счупи а ще се огъне (или нещо такова)
Само че аз мислих че това е само ако някой го натисне към прозореца а не обратно към калника!
Оказа се че може да отива и към калника :supz:
За което-евала на производителите :partyman:
И така като гледам,тая кола няма да изкара много ако се кара в милият град Бургас дето всички както вървят и спят така и карат :проба:

----------
пп От толкова писане забравих какво открих тия дни!
1 оказа се че имам подгряване на огледалата,но само когато е вкл. подгряването и на задното стъкло (на лявото огледало не е сигурно дали подгрева ще работи :lol: )
2 Има няква система за предупреждаване ако нивото на някоя от течностите намалее :? (за чистачките,антифриза,за спирачките и други)
+ инфо на дисплея ако някой крушка изгори!
kuger - майстор
Открил си Америка :-D :-D
Колко пъти ми е обръщано огледалото от балъци? Много! И напред и назад.
Подгрева на огледалата е винаги свързан със задния джам.
Смотаняци има не сам в Бургас!
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Днеска два пъти щеше да ме подпрат! (за колата става въпрос :lol: )
Размазаха ме в кръговото в Бургас на хотел Мираж, свалиха ми бронята, калника беше в гумата, а ти се оплакваш за мигач. Преди това бяха ми рязали гума, счупили огледало и строшили мигач, както и пукнали броня. Аз какво да кажа? Че и обезщетение не можах да взема. :x Станало ти лошо колко струвало огледалото? Ами значи не си си купил кола по твоите възможности. Няма ми се сърдиш, това са фактите.
Предупрежденията не знам, ламбите са достатъчни. Евала, че колата има благинки. Истината е, че обаче има много идиоти по пътищата и колкото и да внимаваш, колата ще стане леш. Не трябва много да се вживяваш за нея. Ако не ти беше първа, нямаше така да я пазиш, вече щеше да си разбрал че смисъл няма!
Kirilpm - специалист
Що ли са ти рязали гумата и са ти чупили огледало и броня?Може би защото си дребно завистливо човече,което все гледа в чуждата паничка?Пък като се замислиш на колегата огледалото,ако е ново оригинално и го боядисат струва колкото едно венто средна хубост.
Колкото до колегата ако имаш каско търси си парите от тях,ако нямаш направи си и срещу определена сума пари ще можеш да караш спокойно.Истинското решение е пребоядисване с тонирана боя само на този детайл,като гледам драскотината е дълбока до основата,та пастите няма да помогнат много.Ако караш само градско и имаш възможност за някоя евтина кола,която да ползваш като колело не се замисляй,поне ще си караш по-спокойно.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Пък като се замислиш на колегата огледалото,ако е ново оригинално и го боядисат струва колкото едно венто средна хубост.
Айде бе. А иначе като го втрещява цената на огледало, какво ли ще стане като дойде време за комплект съединител, скоростна кутия или или ремонт на турбокомпресор? Като се бръкне поне хилядарка-две какво правим? На кола, за която се притесняваш за огледалото по-скъпите ремонти как се правят?
Kirilpm написа:
Що ли са ти рязали гумата и са ти чупили огледало и броня?Може би защото си дребно завистливо човече,което все гледа в чуждата паничка?
Защото има много завистливи кретени, които всъщност завиждат на колата ми. Пък и да предположим, че това което казваш е истина, а то не е - няма как да ме знаят кой съм, без да са ме видели и чули.
VLADO66 - майстор
Един го чувам отзад с осмак AMG боботи и се дуе с някаква силиконка в колата,та ми се наложи да спра рязко на пешеходна пътека защото нямаше видимост и две лели се бяха залетели да пресичат.Отзад се чу тряс и се разфърчаха фар,мигач и решетка.Оня слезе със сълзи на очи,мадамата се беше завряла под арматурното табло,а на мен бронята отзад леко подвита.Мислех да вдигам патърдия ама ми светна че с пистолета за горещ въздух за нула време ще я изправя както и стана.

Тема "Един от многото Опели (Астра Н)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: