• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
jabata написа:
benimm8808 написа:
jabata написа:
Иначе Бурнит, че са сходни донякъде с равелите, така е, но имат една съществена разлика и това е че нямат турболатори в димогарните тръби.
Аааа някой имат(собствено производствоІ-но ефекта от тях не намерих,единствено,че свалиха драстично температурата в димогарните тръби,а това е предпоставка за конденз и ги махнах.
Ами след като турболаторите свалят температурата на димните газове, значе има ефект, все пак тази топлина отива някъде? Не е все едно дали в комина имаш 160 или 80 градуса. А що се отнася до конденза, аз не съм забелязал такъв поне при мене. В комина вече 2 години имам винаги между 70 и 95, и до момента никакъв конденз никъде.
Да но при мен ми свали температурата с 30 гр.
Преди на 1 степен и в модулация температурата на изгорелите газове ми беше 95-98гр.След поставянето на турболаторите падна на 65-68 гр.
Здравейте,ще може ли някой да ми прати тия настройки за Burnit comfort 25 kw
Прикачен файл:
image.jpg
image.jpg (97.45 KиБ) Видяна 1874 пъти
.Моята инсталация беше по телефона, като ми каза натисни там и чети потребителската инструкция.Ще съм ви много благодарен ако ми дадете по прецизните настройки.Благодаря ви.
Имейл: vask000@abv.bg
zlatev2000 - специалист
zlatev2000 написа:
Тоя БГ боклук взе много да ми вдига нервите.
Вчера я изчистих, заредих и т.н. вечрта пал...работи 2 часа ...АЛ7 термал . Температурите бяха ок на водата и на стаята.
Почесах се малко и викам то сигурно щото е топло и няма тяга, вдигам със 100 оборота след 1 час същото, вдигам с вентилатора с още 200 оборота. Работи. В 12 изгасям,.
Тая сутрин тръгва по часовник в 6:30 и в 7:15 АЛ 7 термал. Пускам пак ама на 5 степен и отивам да видя входящия въздух как смуче че ми се вижда нещо пламъка не наред. Едвам едвам смуче ..... и След 5 мин ... АЛ 7 термал.
Според мен са се задръстили димоотходните тръби и днеска като се прибера трябва да ги чистя.....пълна тъпня при положение че съм изгорил около 12-13 чувала пилети от както е чисто нова..
В тази връзка как се разглобяват страничните панели?
Ако някой има друго прделожение за авария моля да сподели да не разглобявам на празно да се черна.

Развитието на проблема е следния :
Прегледах възжео на вратата, и самат врата да не се еизкривила,разглобих цялата камина, изчистих маркуча на пресостата, който не беше запушен, купих си телена четка и изчистих тръбите които не бяха толкова зле, след което с много зор поради ограниченото място свалих и декоративните капаци отстрани и зичистих двте ревизии. В тях имаше пепел не екато да няма , но не беше такова количество което да запуши комина.
След 3-4 часа занимавка и много мръсотия печката стана като нова, чиста на всякаъде. Паля и се радвам , да ама........много за кратко.
Работи стига си темп на водата , влзиа в модулация и познайте.....АЛ7 сейфти термал......... :? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Порових малко настройките и забелязах threshol blower 70 градуса, помислих че е заради него ако примерно ми пада пушека под 70 защото се случва. Направих го на 60 и пак старт.. Същия филм, гори перфектно, докато не влезе в модулация. Като влезе в модулация и след 2-3 мин АЛ7 сейфти термал....
Накой да има идеи?
benimm8808 - специалист
Колега проблема е механичен,лошото е,че с това което сме се сблъсквали до тук с Al 7 при теб го прави в по късна фаза. Обаждай се на Атанас да идва да си търси проблема.
zlatev2000 - специалист
Има малко светлина в тунела....
Освен че бях вдигнал изходния вентилатор с 300 оборота и нищо не ставаше. Снощи вдигнах общо оборотите от type chimney го направих на 7..... За сега работи . Снощи 2 часа тази сутрин 2 часа не спря. Може пък наистина да е било от топлото ама не ми се вярва защото на предишните настройки я палихме август в 40 градуса и вървеше...
Ще видим, дано да не ми се налага НА НАско да му звъня :)))
grants - специалист
Колеги може ли някой да ми пусне сервизната книжка на по-стария модел 23кВ , че един познат има проблеми с камината.
Поздрави ! :partyman:
benimm8808 - специалист
grants написа:
Колеги може ли някой да ми пусне сервизната книжка на по-стария модел 23кВ , че един познат има проблеми с камината.
Dai E-mail de
ivoto - специалист
zlatev2000 написа:
Тоя БГ боклук взе много да ми вдига нервите.
Вчера я изчистих, заредих и т.н. вечрта пал...работи 2 часа ...АЛ7 термал . Температурите бяха ок на водата и на стаята.
Почесах се малко и викам то сигурно щото е топло и няма тяга, вдигам със 100 оборота след 1 час същото, вдигам с вентилатора с още 200 оборота. Работи. В 12 изгасям,.
Тая сутрин тръгва по часовник в 6:30 и в 7:15 АЛ 7 термал. Пускам пак ама на 5 степен и отивам да видя входящия въздух как смуче че ми се вижда нещо пламъка не наред. Едвам едвам смуче ..... и След 5 мин ... АЛ 7 термал.
Според мен са се задръстили димоотходните тръби и днеска като се прибера трябва да ги чистя.....пълна тъпня при положение че съм изгорил около 12-13 чувала пилети от както е чисто нова..
В тази връзка как се разглобяват страничните панели?
Ако някой има друго прделожение за авария моля да сподели да не разглобявам на празно да се черна.

Ако е запушен маркуч на пресостата, да знаеш, че на мен ми омръзна да го чистя, и просто байпасирах самия пресостат.
Здравейте,не искам да нахалствам но ще може ли някой да ми прати инструкции за този контролер за Burnit comfort 25kw.
Благодаря ви.
Прикачен файл:
image.jpg
vask000@abv.bg
Последна промяна от vask000 на ср ное 11, 2015 8:50 am, променено общо 1 път.
grants - специалист
benimm8808 написа:
grants написа:
Dai E-mail de
Опс сори , че пиша от телефона .
don_gori@abv.bg
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията: