Здравейте, имамe изградена система на пелети в селска къща и съответно искам да си отговоря на въпроса, кой е най оптималния вариант за уползетворяването на пелетите. Накратко, котела е Български, къщата е хол, 2 спални кухни и баня с тоалетнаи малко коридорче около 80-90 кв.м. Бойлера също е вързан към системата. В момента във всички помещения има радиатори. В разговор с колега който има същата система, ми сподели неговите впечатления, че било адски нерантабилно да се топли бойлера. Много по добре било да му завъртим крановете и да е само на ток. Друго което ми каза и ме накара да се замисля е, че сменя нормалните кранове с термо винтилни (ако правилно се изразявам). Въпроса ми е дали има резон в думите за бойлера и евентуално в смяната на крановете? Идеята ми е да извлеча максималното което може да се постигне като разход и икономия. Другото което си мисля е, ако се сложат тези термо кранове и се вдигне температурата на котела, дали ще е по добре да се регулира температурата на радиаторите а не да се ходи до котела всеки път когато се реши да се променя температурата.