• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joroY - напреднал
Здравей larry_3do
Не 8 бона а и 10 ще дам защото нямам достатъчно пари за евтини експерименти... примери има много
И 500лв. ще дам за монтаж , но съм се сблъсквал с толкова измислени майстори че ум да ти зайде
Така че нека да съм подготвен да знам какво искам и как го искам
Преди време (около 7 години) бях се навил на парно и идваха 2-ма ( майстори ) и им обяснявам че искам под прозорците около 60-70% да е с радиатор а те скъпо било защо ми било толкова и когато им обяснявам че тия % ми трябват за да се получи въздушна завеса ме гледат странно .... ееее тока беше все още евтин и минах на климатици , но едната топлина няма нищо общо с другата , а и тока поскъпна
Дано си ме разбрал правилно
Лека вечер
syncho - майстор
joroY като гледаш радиаторите гледай мощностите за делта Т 50. Това е разликата м/у температурата на топлоносителя и стайната температура. В случай, че камината работи на 65-80С, попадаш в тези мощности, другите делта Т 60 са, когато имаш подаване на по-висока температура - обикновенно тецова вода, но и там не е гаранция, че подават 90С примерно.

Която и камина да избереш гледай първо да има добра фирма, която да може да ти я обслужва, защото най-малкото е необходимо да се прави годишна профилактика. Също така при монтажа имай в предвид да оставиш и някакви ревизионни отвори, за да може да се обслужва.

MCZ като фирма не ги уважавам, а и не знам дали тези продукти не са им от масовата ниско бюджетна серия, която се предлага в България. Също не съм и чул да имат сервиз на място. На Ravelli, ако се спреш мини на по-малкия модел мощност. HRB160 ти е малко много като мощност. На Edilkamin моделът не съм 100% сигурен, но мисля, че не е на шейна и ще ти трябва доста по-голям ревизионен отвор, за да може да се почисти. Можеш да провериш и на Extraflame моделът Comfort Idro. Като мощност ще ти е достатъчен със сигурност.
nnddnn72 - напреднал
Здравейте,
а за тези камини, които не са за вграждане има ли сериозни "тънкости" при монтажа? На снимните все са показани така, все едно зад тях няма нищо :)
И за региона на Шумен има ли фирма, която да обслужва Edilkamin ( IDROPOINT ) или Ravelli ( HR100 ) примерно?
На една от тези двете съм се спрял за момента, освен, ако ГРЕЙКО не ме изпреварят и не пуснат нещо конкурентно на пазара :)
Благодаря предварително.
Поздрави!
syncho - майстор
Ще се наложи да попитате фирмата, от която ще ги закупите :) Те най-добре могат да ви отговорят. За Extraflame мога да отговоря.
filmatoplo - майстор
Ecospar Minima hidro 10 kw -биват ли тези камини ,някой ползва ли такава , какво производство са .
syncho - майстор
Не съм виждал на живо такава, но името ми е познато. Като гледам са мАкедонско производство. Прекалено ниска ми се вижда цената, за да няма сериозни компромиси.
nnddnn72 - напреднал
syncho написа:
Ще се наложи да попитате фирмата, от която ще ги закупите :) Те най-добре могат да ви отговорят. За Extraflame мога да отговоря.
Extraflame като че ли са ми с една идея по-скъпи ( разбирай една хилядарка :) )
Разбирам, че сте техен представител, но все пак имате ли впечатление за другите 2 модела - Idropoint и HR100.
Има ли при тях компромиси с качеството? И като цяло какъв е "живота" на едно такова чудо?
Поздрави!
LazarGanev - "Велик майстор"
nnddnn72 написа:
Истински случай в магазинче за плажни стоки на Златни Пясъци:
Жена оглежда стилажа с очилата и пита:
- Извинете, колко струват тези очила?
- 100лв.
- Ужас! А тези?
- Два ужаса госпожо! :x
:-D Демек с една идея по-скъпи :wink:
joroY - напреднал
Благодаря ти syncho
В интерес на истината преглеждах камините с 4 мои критерия :
1 цена
2 начина за зареждане с пелети и обема на бункера
3 минимална и максимална мощност
4 външен вид
По първи показател MCZ Vivo 85 Hydro ,Ravelli pellet hydro box HRB160 ,MCZ VIVO 80 Pellet Hydro са ми фаворити . Колкото до Extraflame (без да обиждам някой изказвам лично мнение ) няма да платя в БЪЛГАРИЯ нещо което мога да купя отвън с около 1000-1500евро по малко.
По втория критерии фаворитите ми остават същите тъй като вариантите за зареждане при тях повече ме устройват отколкото на Extraflame
По третия показател се оказа че максималната мощност на всички камини за вграждане ме устройва , но ето за минималната тук за мен първенец е MCZ Vivo 85 Hydro странно нали камината с най голяма мощност има и най малка такава. При моите разсъждения тя е най добрия вариант за постигане на икономия в по топлите дни а и в по студени но слънчеви такива е камината с най нисък минимален разход
Последния показател .... май всички ми харесват
Дайте някакви координати на някой специалист около Ямбол човек който си разбира от работата и да е отговорен .
nnddnn72 - напреднал
LazarGanev написа:
nnddnn72 написа:
Истински случай в магазинче за плажни стоки на Златни Пясъци:
Жена оглежда стилажа с очилата и пита:
- Извинете, колко струват тези очила?
- 100лв.
- Ужас! А тези?
- Два ужаса госпожо! :x
:-D Демек с една идея по-скъпи :wink:
Лазарееее :) .... тоя анекдот го зная мнооого отдавна, и сега, като ми го припомняш, за съжаление не ми помагаш ...пък и въпросът ми не беше към теб...на теб ти пиша на лични, щото си ми по-специален и си ми обещал Грейко :)
Всичко това в кръга на шегата разбира се, че може и накриво някой да го разбере...
Поздрави!
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31

Тема "Камина на пелети с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: