• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ky-kyy - майстор
шоп написа:
Благодаря!!!
Всеки ден по 5-6 пъти отварям kaldata.forums с надеждата, че ще има решение на проблема ми. Знам, че има хакери, занм , че има и свестни хора с познания, които ще помогнат. От над 1 ден се сканира всичко и надявам се да има успех. Имам стотици снимки, които ще са полезни за много хора от форума направи си сам и съм се заредил с търпение да се декриптират.
Още веднъж благодаря!
За радост, има хора, които съвсем безплатно и безкористно помагат. Жоро(B-boy/StyLe/) е един от тях. Винаги, ще се отзове, ако имаш някакъв проблем със зарази по компа....Погледни и тази тема https://www.kaldata.com/forums/topic/24 ... decryptor/ , която е за отзиви за впечатления от инструмента. Звучи обнадеждаващо, но си мисля, че и хакерите четат тези теми и ще измислят някоя друга гадост....
Още веднъж, ти желая успех. Сигурен съм, че ще успееш, да се справиш.
kozl - майстор
Шопе а пиши как прихвана вируса.
шоп - майстор
Е това и аз не знам!
Нямам скайп и фейсбук на този лаптоп. Не отварям поща от непознати адреси... Все пак имам едно преположение за линк предоставен във форума офроуд.бг. Но е само предположение.
Обаче факт...криптираха ми файловете
ZEDYCUS - майстор
Аз така и неразбрах как го хванах преди половин година някъде, всичко замина снимки , информация и музика които бях събирал с години. Не съм отварял никакви линкове. Преинсталирах и така. Добре, че бях качвал в на брат ми компа и на лаптопа. Та част от снимките ги спасих. :?
KingLin - майстор
Gnus написа:
Това е върхът на наглостта:
However, if the file you're requesting to decode is valuable, I will send you either a quote from it or a screenshot.
Що да е наглост? Аз доколкото разбрах хората предлагат декриптиране срещу заплащане, като цитата показва, че е имало истински наглеци, които са пращали по 1 файл с важно инфо (което им се връща отключено) и после другото не им трябва и не следва декриптиране срещу заплащане. Т.е. са получили безплатна услуга.
шоп - майстор
Изобщо не си разбрал :-D

Пращаш пари( биткойни) на хакера, които ти е криптирал файловете. Това не е услуга, ами кражба и изнудване и е подсъдно...

Но хакерите са недосегаеми, по мое предположение базирани в Латвия.
kozl - майстор
Мен ме порази прогпама, която ми отвори прозорец подобен на моята антивирусна програма със съобщение за инфектиран файл и да го изчисти ли. Бях много ангажиран, хванах се в капана на таз програма и на следващото предупреждение от антивирусната, че ще се изпълнява изпълним файл аз щракнах RUN и уиндоуса клекна. След преинсталация на програмите в "С" си ползвам файловете в "D".
шоп - майстор
kozl, наистина много хитро са го измислили. Добе, че предупреди. Все на накой ще му е от полза това инфо.

Криптовирусите поразяват всичко и С и D диск.... Изхода е редовно качване на външна памет
nikolson - майстор
nikolson написа:
И не само непознати. Някои изглеждат познати. Племенникът ми си заключи телефона, а си забравил паролата на пощата, защото не я полвал. Съответно Ментел не щат да му я дадат, а го препращат към Епъл, обаче той, както казах си е забравил пощата, а оторизацията му е правена през нея. Пращахме писма през моята (нещата бяха ноември миналата година). Маймуните явно прихващат ключови думи и озаглавяват писмата с тях. Бях на косъм да отворя писмото, нещо ме бутна да пратя запитване до Епъл и ми отговориха, че не са пращали такова писмо. Изтрих го. Но, като телефонните измамници, принципа е "мултилевъл", само че хоризонтален.
Цитирам си поста от януари, защото аз вече позабравих случката, но си беше гадно.
miroki - майстор
Аз сканирам в момента при едни колеги. Надявам се да декриптира.
Влязло е най-вероятно през пощата. И веднага по цялата мрежа.
Преинсталация няма да помогне.
Научих и за хора, които са платили, но не са им дали нищо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Опасен вирус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: