Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
От топлото време е. Аз днес пусках една горелка и по същия начин от много пушек си загуби пламъка и то точно при преминаване от втора на трета мощност. Явно и дозите бяха малко големички и се задави горелката. Намалих дозите, увеличих вентилатора и си дойде на мястото
miroslav_cholich - специалист
има ли значение, че изходът на котелът е ф 160 и съм сложил редукция към стандартен кюнец.
димитар кисиов - специалист
miroslav_cholich написа:
Моля помагайте отново.
Цял ден горелката ми прави мизерии.
След като угасне и зареди нова порция с пелети първоначална доза, в камерата се събира адски много пушек в следствие на това се получава взрив в камерата, реших да я рестартирам тъй като даде грешка че е зацапан датчика на светлината, обаче този път така изпуфтя котела, че и кюнците паднаха та не ме питайте как се слагат топли кюнци. С котел Waterland съм.
няма как да се научиш без да се по упушиш ха ха
димитар кисиов - специалист
DimitarD написа:
Снощи както съм си седнал до котела гледам тв и си пия виното, горелката реши да се загаси поради липса на пламък. Погледнах, наистина беше 0, отворих вратата пламъка си беше стабилен. Когато тръгна да се загася, датчика засече осветеността. Та си мисля че от грейко ще е добре да помислят върху следният казус:
Горелката си поддържа 65 градуса на Р2. Пелет, пепел или друго закрива фотосензора. За определеното време не се засича пламък и горелката преминава в режим гасене. Но по време на загасянето фотосензора отчита пламък, контролера би следвало да спре гасенето и да премине на степента според настройките /Р1, Р2 или Р3/, а не да е загася. Смятам че така ще е по икономична, като се пропуска първото зареждане. Да, помислих си че ако е принудително загасена, и при гасенето се отчете пламък ще стане омагьосан кръг. Та идеята ми е този алгоритъм да е валиден само и единствено когато няма подадена различна команда в режим auto.
обърни внимание на пепелта пред горелката ако имаше кутия щеше да е по добре поиграй си с въздуха още малко
LazarGanev - "Велик майстор"
miroslav_cholich написа:
има ли значение, че изходът на котелът е ф 160 и съм сложил редукция към стандартен кюнец.
Всички кюнци са стандартни.
DimitarD - специалист
geniya написа:
Тази логика няма как да стане, защото ще влезе в постоянни рестарти с палене-гасене.Иначе ако могат да променят логиката и да не се получава така ще е супер.Друго което забелязах е, че ти показва 66oC, което се равнява на 72-73оС, защото показват ВИНАГИ по-малка температура от реалната.В това топло време как ги карате тези инсталации :x Зимата как ще е незнам :cool:
Смятам че не е проблем да се коригира софтуера. Ако приемем че горелката си гори, губи пламък и преминава в гасене, като се загаси след известен период /мисля че беше 12 минути, ако не са достигнати зададените градуси/ преминава във фаза запалване. Та защо да не се прескочи загасянето и отново запалването при положение че не са подадени различни команди на горелката? Не че е проблем, тя горелката си изгаря пелетите, топлината се усвоява, но смятам че при този алгоритъм, агрегата се амортизира повече :)
Моя термометър показа че 66° се равняват на 67-68, ще проверя тази работа. Не ми пречи че е топло, отворил съм прозореца на едната баня и от там охлаждам топлообмена :)
lakosste написа:
Това се получава според мен от непочистена глава.С евтини пелети трябва да се примирим с периодична профилактика,макар,че при въглищата сме го правили доста по-често.Така,че това не трябва да е голям проблем.Горелката ти влиза ли в суспенд често?
Главата съм е чистил в събота, и не смятам да е чистя на 2-3 дни основно, все пак е самопочистваща се :). Доколкото си спомням горелката е създадена точно за евтини пелети. За въглищата си прав, изобщо не искам и да чуя повече за тях, ужасна смрад бяха, а чистенето беше 3 пъти на ден, Като първото ми беше в 06.30 сутрин.
В суспенд не влиза, защото съм разчекнал dT.
димитар кисиов написа:
обърни внимание на пепелта пред горелката ако имаше кутия щеше да е по добре поиграй си с въздуха още малко
Братле, нагоре или надолу да е въздуха? Като го намаля е по-зле, ако го увелича през комина виждам как хвърчи прашилка.
Сега са така P3 - fan 52%, P2 - fan 50%, P1 - fan 48%. Повече от тези не мога да ги вдигна, мога да ги направя всичките степени на 52%
Пепел пред горелката нямам, единствено имам струпана на главата. Пепелта си пада долу в пепелника. Коя пепел имаш предвид?
filmatoplo - майстор
Какво ги правите тези горелки :? .
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
Менюто на управлението е малко постно за това което иска да направи. Липсва функция с режим с ръчно управление.
geniya - специалист
6osi6 написа:
filmatoplo написа:
Менюто на управлението е малко постно за това което иска да направи. Липсва функция с режим с ръчно управление.
Какво значи управлението е постно?Ако се добавят още десетина параметъра няма да има смисъл изобщо.Сегашните възможности на софтуера са абсолютно достатъчни.Може би има нужда да се направи хистерзис на управлението на помпата, например при първо тръгване на помпата да е при достигане на зададена температура на котела.Следващите да са през 2градуса преди температурата например.При достигане на зададената температура вече да спазва досегашната логика. При сигнал за достигната температура от стаен термостат например, тогава помпата да работи до 30гр. на котела.Така хем няма да трупа нагар в котела, хем ще извади температурата от котела на максимум и КПД ще се вдигне.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: